Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zemědělská olympiáda žáků středních odborných škol skončila úspěchem Frýdku – Místku

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 05. 2012 13:33

Sdílet článek

 

Liberecký kraj, Regionální agrární rada Libereckého kraje ve spolupráci s Okresní agrární komorou Liberec - Jablonec nad Nisou a Střední školou hospodářskou a lesnickou ve Frýdlantě uspořádaly  25.- 26. dubna 2012 v areálu Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant 7. ročník  Zemědělské olympiády žáků středních odborných škol O putovní pohár předsedy Senátu PČR.

Slavnostního zahájení se zúčastnili náměstek hejtmana LK Martin Sepp a radní Jaroslav Podzimek (oba ČSSD).

Akce se kromě domácích zúčastnila družstva z Frýdku-Místku, Opočna, Humpolce, Kamenice nad Lipou a také ze SRN z Rosenhainu. V soutěži družstev se nejlépe dařilo SOŠ Frýdek-Místek před ČZA Humpolec a Rosenhainem. V jednotlivcích zvítězil Josef SCHEJBAL (SŠ a ZŠ N.Město n.Met., pracoviště Opočno) druhý skončil Ladislav SÝKORA (SOŠ Frýdek – Místek) a třetí Jaroslav PAVLATA (SOŠ Frýdek – Místek).

„Celé dvoudenní zápolení probíhalo bez problémů a při velmi příznivém počasí. Důležité je, že se při plnění disciplín mohli potkávat žáci, kteří se připravují pro nelehkou práci v zemědělství. Zkušenosti si vyměňovali také pedagogové z  různých míst republiky spolu s odborníky z praxe a odpovědnými pracovníky za oblast zemědělství, kteří soutěž navštívili,“ zhodnotil olympiádu za organizační tým pořádající školy Milan Drechsler.

V daných disciplínách za každou školu soutěží dvoučlenné družstvo žáků.

Soutěžilo se v následujících disciplínách:

Jízda zručnosti kolovým traktorem

Poznávací test plodin, plemen zvířat a materiálů

Práce s nakladačem

Písemný test znalostí

Úprava žacího stroje

Sborka a rozborka dojícího zařízení

Ruční dojení z atrapy

 

Díky podpoře pořadatelů a sponzorů získali vítězové pěkné ceny, které předávala ředitelka školy Alena Dvořáková a radní LK Jaroslav Podzimek.

Součástí akce byl i „Kulatý stůl“ týkající se aktuální problematiky středního zemědělského školství v Libereckém kraji v návaznosti na požadavky pracovního trhu, který organizoval resort zemědělství a životního prostředí Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky