Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zemřel architekt Otakar Binar, tvůrce interiérů hotelu na Ještědu

odborný zaměstnanec

  • 21. 05. 2024 11:28

Sdílet článek

Ve věku 92 let zemřel v pondělí 20. května architekt Otakar Binar, autor interiéru horského hotelu na Ještědu a nositel Pocty hejtmana Libereckého kraje.

Narodil se 17. června 1931 v Jaroměři, vystudoval libereckou střední průmyslovou školu stavební a po jejím dokončení pracoval v Československé správě silnic v Turnově. V letech 1952 až 1958 vystudoval Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze v ateliéru vedeném profesorem Josefem Grusem. Po jejím dokončení pracoval deset let v Krajském projektovém ústavu pro výstavbu měst a vesnic v Liberci, odkud odešel jako spoluzakládající člen do architektonicého sdružení SIAL. Od roku 1972 do roku 1990 působil ve Stavoprojektu Liberec a téhož roku se do SIALu vrátil. Od roku 1998 byl činný v soukromé projektové činnosti. Kromě Ještědu zanechal svůj otisk také v kině Máj v Doksech.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky