Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zimní festival mládeže 2011 hledá dobrovolníky

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 06. 2009 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:8230|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Organizační výbor 10. Zimního evropského olympijského festivalu mládeže (EYOWF) 2011 v Libereckém kraji zahájil v těchto dnech kampaň, jejímž cílem je získat dobrovolníky podílející se na pořadatelství největší akce pro mládež v historii České republiky. Dobrovolnický EYOWF TEAM by mělo tvořit zhruba pět stovek zájemců, kteří dosáhli alespoň šestnácti let.

 Stejně jako každá jiná významná sportovní událost ani EYOWF 2011, jehož se zúčastní okolo 1500 aktérů z více než 45 zemí Evropy, se neobejde bez pomoci dobrovolníků. Organizátoři zimního festivalu počítají se členy tzv. EYOWF TEAMU například na sportovištích při zajišťování průběhu jednotlivých disciplin,  při akreditaci či ubytování. Budou se také podílet na dopravních kontrolách, zajišťování bezpečnosti nebo jako atašé výprav.

Možnost zapojit se do příprav a organizace festivalu má každý zájemce. „Členství v týmu není opravdu nijak omezeno, jedinou podmínkou je minimální věková hranice šestnácti let. Důležitá je především vůle a snaha pozitivně přispět ke společnému cíli a poctivý přístup při výkonu dobrovolnické funkce,“ říká výkonná ředitelka EYOWF 2011 Kateřina Nyčová.

 

EYOWF TEAM vytvoří zhruba pět set dobrovolníků. Všichni uchazeči o spolupráci při přípravě a organizaci zimního festivalu 2011 naleznou kompletní informace na internetové adrese www.eyowf2011.cz, kde mohou rovněž vyplnit vstupní formulář. Na webových stránkách naleznou i podrobnou specifikaci práce v jednotlivých sekcích.

 

Organizační výbor kromě nezbytného proškolení připravuje pro dobrovolníky také pestrý sportovní, kulturní i společenský program. „Prostřednictvím speciálního programu chceme z dobrovolníků vytvořit soudržný tým, který dokáže  nejen stoprocentně plnit přidělené úkoly, ale také se společně bavit a aktivně trávit volný čas,“ vysvětluje koordinátorka sekce dobrovolníků a členka organizačního výboru EYOWF 2011 Vanda Šulcová.

 

 

O EYOWF 2011

Zimní evropský olympijský festival mládeže představuje vrcholnou událost mladých sportovců do 18 let. Tato akce se koná ve dvouletých cyklech a vždy v lichých letech z iniciativy Asociace evropských olympijských výborů (EOV). Liberecký kraj zvítězil se svou kandidaturou v prosinci 2006. Ve dnech 12.-19. února 2011 zavítá do Liberce, Jablonce, Rejdic i dalších středisek regionu zhruba 1500 účastníků z více než 45 evropských zemí - budoucích hvězd světového sportu. Medaile se budou rozdělovat v osmi druzích sportu: alpské lyžování, běh na lyžích, biatlon, krasobruslení, lední hokej, severská kombinace, skoky na lyžích a snowboarding.

Kontakt pro bližší informace:

Vladimír Zemánek

koordinátor komunikace

European Youth Olympic Winter Festival 2011 
Masarykova 457/4, 460 01 Liberec  

gsm: +420 777 771 080
vladimir.zemanek@eyowf2011.cz

www.eyowf2011.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky