Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zlatý oříšek je šance pro šikovné děti

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 06. 2012 21:16

Sdílet článek

 

Město Česká Lípa ve spolupráci s Libereckým krajem připravilo pro děti od 6 do 14 let soutěž Zlatý oříšek Libereckého kraje, do které je možno se začít hlásit od 1. června až do 10. července 2012 na stránkách www.zlatyorisek.cz/libereckykraj.

 

„Liberecký kraj má zájem na tom, aby děti z našeho regionu měly možnost ukázat svůj talent, v krajském kole tuto šanci dostanou. Účast v této soutěži by měla pomoci dále rozvíjet jejich potenciál, i upozornit na jejich snahu a aktivitu,“ podotkl Radek Cikl, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

 

Soutěž Zlatý oříšek je největším projektem svého druhu, jehož finále se vysílá na Nový rok v České televizi a Českém rozhlase. Jde o soutěž, která v pravidlech nemá žádné kategorie. Příležitost tak mají všechny dívky, chlapci i dětské kolektivy, které v daném roce vytvoří nebo učiní v různých oborech něco mimořádného. Krajské kolo Zlatého oříšku tak představí veřejnosti potenciál a úspěchy dětí celého regionu v nejrůznějších oborech.

 

Slavnostní finále Zlatého oříšku Libereckého kraje se uskuteční v neděli 30. září 2012 v České Lípě, kde se veřejnosti představí 15 nominovaných dětí se svými dovednostmi. V závěru programu pak budou za účasti výběrové komise složené z osobností kraje vyhlášeni tři vítězové. Ti získají originální sošku Zlatý oříšek a v rámci dlouhodobé všestranné podpory i odměnu finanční. Vítězové automaticky postoupí do celonárodního kola Zlatého oříšku. Během finálového večera bude udělena ještě čtvrtá cena, a to Zlatý oříšek starostky České Lípy.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky