Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zmodernizovaný lyžařský areál v jabloneckých Břízkách už slouží klubům i veřejnosti

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 02. 2012 17:33

Sdílet článek

 

Nově zrekonstruovaný lyžařský areál v jabloneckých Břízkách dnes slavnostně otevřeli přestřižením pásky  hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD), lyžařská trenérská legenda Zdeněk Ciller a místostarosta Jablonce n. N. Miloš Vele.  

Prohlídky nových objektů se zúčastnili také  náměstci hejtmana LK Radek Cikl a Vít Příkaský (oba ČSSD)., místostarostové města Petr Tulpa a Petr Vobořil a další hosté. Areál si hned odpoledne vyzkoušeli žáci, kteří zde absolvovali své Mistrovství České republiky v běhu na lyžích.

Rekonstrukce areálu, který provozuje SKI klub Jablonec nad Nisou, byla financována z ROP NUTS II Severovýchod a stála 18 332 633,20 Kč, z toho dotace EU činila 15 582 738,22 Kč.

„V loňském roce Liberecký kraj  přispěl na provoz tohoto areálu, zejména na činnost mládežnických závodníků, 800 tisíc Kč, a další milión Kč na vybudování kanalizační přípojky,“ připomněl hejtman.

Sportovní areál Břízky nabízí od prosince 2011 lepší zázemí pro běžecké lyžování.

„Odstranily se dožité a nevyhovující objekty a místo nich se postavily modernější. Stávající šatny a mazací boxy se rozšířily na dvojnásobek, je jich nyní dvacet, doplnily se prostory pro trenéry, a občerstvení. K věži rozhodčích přibyla sociální zařízení a tribuna. Rolba a sněžné skútry nově dostaly garáž. Na ploše startu a cíle byl srovnán terén, a tak mají dobré závodní parametry, “ popsal hlavní novinky předseda Ski klubu Vladimír Kopal.  

„Kolečko“ jak areál nazývají závodníci, které navazuje na areál biatlonistů, už nyní slouží za umělého osvětlení do 21 hodin večer, .

„Předpokládáme celoroční využití nejen pro lyžařské oddíly, ale zejména pro školy, další sportovní kluby, třeba cyklisty, a celou sportovní a turistickou veřejnost,“ přeje si předseda Ski klubu, který předpokládá, že drobné „dopilování“ areálu skončí 31. května, kdy projekt bude oficiálně uzavřen.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky