Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Areál bývalé porodnice v Jablonci je téměř připraven k prodeji

27. 02. 2018

Poslední krok k připravovanému prodeji bývalé porodnice v Jablonci nad Nisou učinil dnes Liberecký kraj. Zastupitelé na svém zasedání schválili koupi jednoho pozemku o výměře 1225 m², k. ú. Jablonec nad Nisou, od Státního pozemkového úřadu. Ten se nachází přímo v areálu bývalé porodnice a účelem jeho pořízení je scelení pozemků, tak aby tvořily funkční celek se stavbou.

„Částka 1.103.000 korun, za kterou pozemek od Státního pozemkového úřadu koupíme, bude zahrnuta do kupní ceny následného prodeje,“ uvedla statutární náměstkyně hejtmana Jitka Volfová.

Na pozemcích bývalé porodnice v Jablonci nad Nisou v budoucnu vznikne moderní areál, který umožní další rozvoj společnosti JABLOTRON GROUP, a.s. Investora pro opuštěnou a postupně chátrající budovu hledal Liberecký kraj od roku 2003. Až vloni našel vážného zájemce a před koncem roku podepsal s jabloneckou společností JABLOTRON GROUP, a.s. a statutárním městem Jablonec nad Nisou dohodu o spolupráci. Kupní smlouva bude podepsána nejpozději do poloviny letošního roku.

Bc. Markéta Žitná (Dědková)
marketa.zitna@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624