Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Děti předvedly svoji tvorbu na již 22. ročníku Liberecké mateřinky

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 11. 04. 2019 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Celkem 168 dětí z šestnácti mateřských škol Libereckého kraje předvedlo svá vystoupení na 22. ročníku oblastního kola přehlídky tvorby dětí Liberecká mateřinka. Událost proběhla v sobotu 30. března v ZUŠ Frýdlantská v Liberci. Na celostátní přehlídku do Nymburku postupují MŠ Korálek a MŠ Pastelka z Liberce a MŠ Sever z České Lípy. Záštitu nad akcí převzal náměstek hejtmana Petr Tulpa.

„Nad soutěží jsem rád převzal záštitu. Velmi oceňuji práci učitelů a rodičů i jejich nadšení a ochotu vložit do příprav této akce svůj volný čas. Pro děti je to ideální příležitost vyzkoušet si „prkna, co znamenají svět“ a zároveň reprezentovat Liberecký kraj v rámci republiky,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Vystoupení dětí zahrnují divadelní prvky, písničky, tanec i říkanky a dokazují, co všechno s dětmi jejich učitelky dokáží vykouzlit. Děti s plným nasazením hrály, tančily a zpívaly. Divákům, kterými byli především rodiče a prarodiče účinkujících, zpříjemnily svými krátkými etudami celé sobotní odpoledne.

„Každé vystoupení je originální, scénáře a choreografie si vytváří samy učitelky, někdy i s pomocí rodičů dětí, kteří společně s dětmi a učitelkami pomáhají šít kostýmy či vyrábět kulisy,“ vysvětlila ředitelka pořadatelské mateřské školy Vladimíra Jurigová. „I letošní Liberecká Mateřinka byla inspirací pro učitelky, které na festivalu vidí, co s dětmi dělají jinde. Pro děti to byl velký zážitek, který si velmi užily,“ dodala.

Na celostátní přehlídce, která se koná 3. a 4. května v Nymburku, budou Liberecký kraj reprezentovat MŠ Kytička z Liberce, MŠ Pastelka a MŠ Sever z České Lípy.

Hlavním pořadatelem Liberecké Mateřinky, oblastní přehlídky tvorby dětí z mateřských škol Libereckého kraje, je liberecká mateřská škola Korálek ve spolupráci se ZUŠ a Gymnáziem a SOŠP Jeronýmova. Záštitu nad akcí převzal také náměstek primátora města Liberec Ivan Langr.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky