Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman Libereckého kraje ocenil reprezentanty v požárním sportu

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 14. 11. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

V Multimediální sále Krajského úřadu Libereckého kraje se v pondělí 12. listopadu uskutečnilo setkání sportovců z řad profesionálních i dobrovolných hasičů. Pro ocenění za své sportovní výkony v letošním roce si přišlo téměř 70 hasičů a hasiček. Z rukou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty, náměstka krajského ředitele HZS LK Jana Málka a  starostky Krajského sdružení hasičů Renaty Šimíkové převzali profesionální i dobrovolní hasiči, kolektivy i jednotlivci, muži, ženy a mládež pamětní listy a drobné dárky.

A to, jak za úspěchy na srpnovém mistrovství České republiky v požárním sportu, tak i v jiných odvětvích hasičských klání doma i v zahraničí, dokonce i v soutěžích kynologů, kteří na slavnostní odpoledne dorazili i se svými čtyřnohými parťáky. 

"Gratuluji a děkuji profesionálním i dobrovolným hasičům a hasičkám za to, jak náš kraj reprezentovali na různých soutěžích doma i v zahraničí," dodal hejtman Libereckého kraje Martin Půta s tím, že hasiči jsou téměř u všeho, co se děje. Bylo tomu tak v historii a bude, jak všichni doufají, i v budoucnu. Hasiči napříč dobou neztratili nic na své důstojnosti a vážnosti, a i když jejich hlavní náplní je spolupůsobení při vytváření podmínek k účinné ochraně života a zdraví občanů a majetku před požáry a při poskytování pomoci při živelních pohromách a jiných událostech, při nichž je v nebezpečí život, zdraví nebo majetek, jejich činnost je daleko obsáhlejší. Výchova mladé generace, společenská a kulturní činnost a v neposlední řadě i sportovní činnost.

V Libereckém kraji v různých kategoriích máme úspěšné reprezentanty na republikových kláních, ale i v rámci světa jsou čeští reprezentanti z Liberecka už navždy zapsaní. O tom se i naše veřejnost mohla přesvědčit. Liberecký kraj byl letos pořadatelem MČR v požárním sportu jak dobrovolných, tak profesionálních hasičů a MČR dorostu ve výstupu na cvičnou věž.  "Ještě jednou bych moc ráda poděkovala všem, kdo se na přípravách a průběhu této velice zdárné akce podílel. A nejen jim, ale samozřejmě i těm, kteří na mistrovství skvěle kraj reprezentovali," uzavřela Jiřina Brychcí, starostka Okresního sdružení hasičů Jablonec nad Nisou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky