Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jablonec nad Nisou hostil celonárodní taneční festival 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 14. 06. 2019 00:00
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Otevřené Mistrovství České republiky – Czech Dance Championship 2019 - taneční festival, kde se potkají všechny taneční styly a věkové kategorie byl opět v Jablonci nad Nisou.

Taneční soutěž, otevřené Mistrovství České republiky, Czech dance Campionship 2019, se konala 7. – 9. 6. 2017 v Městské hale v Jablonci nad Nisou pod záštitou primátora města Jablonec n. N. pana Milana Kroupy a náměstka hejtmana Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a zaměstnanosti Mgr. Petr Tulpy. Sjelo se třicetdva tanečních škol z celé České republiky a k nim taneční škola Dance Sport Club VicLand z Ukrainy.  Své taneční umění předvedly na soutěži děti, mládež i dospělí tanečníci a bylo se na co koukat. Vidět jsme mohli jednotlivce, páry, dueta, malé i velké skupiny a to v desítkách tanečních stylů a disciplín. Novou disciplínou tohoto šampionátu byla Artistic acrobatic dance show, v které předvedli dechberoucí výkony tanečníci z TJ Sokol Poruba Styx. To se nedá popsat, to se musí vidět, bude to možné už v listopadu na Mistrovství světa WADF World Dance Championship, které se bude konat 18. – 24. listopadu 2018 v libereckém CENTRU BABYLON.

„Na tomto mistrovství se setkaly různé věkové kategorie tanečníků. Těší mne, že má tanec tak širokou základnu a především to, že se mu věnují děti od útlého věku. Tanec je pro ně především zábavou, a to jim pomáhá vybudovat si kladný vztah ke zdravému pohybu,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Hodnocení tanečních představení bylo na porotě složené z tanečníků, tanečních mistrů, mezinárodních porotců, opět mezi nimi nechyběla v tanečním světě známá jména jako Jindřich Hes st., Pavel Sluka, Elizaveta Kuklina, účastnice Star Dance Lucie Hunčárová, nebo Libor Hlaváček. Právě Libor Hlaváček se letos ujal tance s porotou a tak celý sál tančil najednou stejnou sestavu jako jedna velká taneční skupina.

Jako zkušený pořadatel vše na výbornou zvládla Taneční a pohybová škola ILMA z Turnova pod vedením paní ředitelky Mgr. Ilony Šulcové a Mariana Šulce a jejich pořadatelského týmu. Tančilo se tři dny na třech tanečních parketech a své umění předvedlo více než tisíc tanečníků. Podporovat a fandit jim přišlo více než 800 diváků.

Informace v kostce:

Akce: Czech Dance Championship 2019 – otevřené taneční mistrovství České republiky

 Městská hala, Jablonec nad Nisou, 7. – 9. 6. 2019

Počet tanečníků: 1100

Počet vypsaných disciplín: 432

Počet tanečních jednotek:2 939

Počet tanečních předvedení: 5 000

Počet porotců: 24

 

Taneční disciplíny:

Latinsko-americké tance

Standartní tance

Karibské tance

Contemporary

Břišní tance

Scénický tanec

Street dance

Pop dance

Choreografické show

 

Věkové kategorie:

Mini (4 – 8 let)

Děti (9 – 12 let)

Junioři (12 – 15 let)

Dospělí (16+)

Masters (33+)

TZ: 

Mgr. Ilona Šulcová

Ředitelka soutěže

TaPŠ ILMA

mobil: +420 603 576 435

tapsilma@gmail.com

www.czechdance.latinofestival.cz

www.ilma.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky