Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

JamParáda 2014 - soutěž o nejchutnější domácí marmeládu finišuje v Kunraticích u Frýdlantu

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 11. 2014 12:24
  • Rozvoj

Sdílet článek

Také byste chtěli ochutnat domácí marmelády vařené v našem regionu? Přijeďte 8. listopadu v 15 hodin do Kunratic u Frýdlantu, právě zde se uskuteční již druhé kolo soutěže JamParáda 2014. Vyhlášení výsledků se koná v 17 hodin.

Nultý ročník občané obce zdařile připravili již v roce předchozím.

Konečný stav je 152 vzorků od 70 lidí z 30 obcí a měst ČR a dokonce i ze zahraničí.

„Každý účastník obdrží pamětní list s  maličkostmi od sponzorů, včetně propagačních předmětů od Libereckého kraje,“ prozradil Milan Götz, starosta obce Kunratice s tím, že pořadatelé připravili zajímavou mapku, na níž jsou označena místa, odkud přišly vzorky marmelád a džemů.

Viz: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=z5ue-ef_DEN8.k_x4NOWz-mfM

Záštitu nad letošním ročníkem JamParády převzala Ivana Hujerová, radní pro regionální rozvoj, evropské projekty a rozvoj venkova, která, se také vyhlášení soutěže osobně zúčastní.

Moje záštita  JamParádě  je symbolickou podporou obnovování tradic našeho regionu. Celá akce souzní se systémovou podporou regionálních výrobků, výrobců a tradičních řemesel a dovedností;“ vyjádřila se radní.

Občané Kunratic se tímto snaží obnovit marmeládovou tradici obce.  Soutěž je otevřená pro všechny, kdo umí uvařit marmeládu, ať už místní nebo z daleka. Letos je soutěž s mezinárodní účastí  – jeden vzorek dorazil také z Německa.

Regionálními sponzory akce jsou např. heřmanická sklárna Spider Glass,  pivovar Albrecht z Frýdlantu či statek Agrofanda z Kunratic. Ten do soutěže věnuje poukazy na odběr čerstvě nadojeného mléka z vlastní produkce.

Další informace najdete zde:  www.jamparada.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky