Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská asistenční centra pomoci Ukrajině přechází od 1. dubna pod Ministerstvo vnitra

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 23. 03. 2023 11:49

Sdílet článek

I nadále budou fungovat Krajská asistenční centra pomoci Ukrajině (KACPU) ve všech krajích České republiky a poskytovat asistenci osobám prchajícím před ozbrojeným konfliktem na Ukrajině. Od 1. dubna však koordinace přechází pod Ministerstvem vnitra.

„Ve fungování center se pro uprchlíky nic nemění. Liberecký kraj byl jedním z prvních, který pružně a rychle zareagoval na uprchlickou krizi a v tomto náročném režimu fungujeme více než rok. Rozhodnutí Ministerstva vnitra převzít všechna uprchlická centra vítám,“ uvedl hejtman Martin Půta.

KACPU v Liberci budou fungovat vždy v pondělí, středu a pátek od 8 do 14 hodin. Pro Liberecký kraj se tak nic nemění. Nově budou vybraná místa poskytovat také krátkodobé přístřeší. Tuto možnost mohou využít osoby, které čekají na otevření centra nebo ty, které čekají na udělení dočasné ochrany a nemají zajištěno vlastní ubytování. Místo poskytující krátkodobé přístřeší budou nepřetržitě otevřena v Brně, Ostravě a Praze.

Od 1. dubna komunikaci ohledně asistenčních centrech zajišťuje Ministerstvo vnitra.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky