Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Sbírka nábytku do uprchlických center - VÝZVA NA POMOC UKRAJINSKÝM UPRCHLÍKŮM

16. 03. 2022

Liberecký kraj připravil od 17. března tohoto roku v areálu Domova mládeže, Zeyerova 689/33, Liberec I – Staré Město sběrný stan pro nábytek do uprchlických center.

„Ocitli jsme se ve zcela mimořádné situaci. Musíme poskytnout lidem, přicházejícím z válkou zkoušené Ukrajiny, alespoň nejjednodušší ubytování. Vím, že je spousta lidí, kteří mají doma uložený nepotřebný, ale funkční nábytek. Často nevědí, jak jej dále využít. Byli bychom velmi rádi, kdyby jej dali k dispozici. Potřebujeme zejména maminky s dětmi nebo staré lidi, kteří tu nemají příbuzné nebo známé, a které ubytujeme ve zřizovaných uprchlických centrech, vybavit základním vybavením. Solidarita s uprchlíky je u nás nebývalá. I toto je cesta, jak velice účinně pomoci,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Jedná se výhradně o dětské postýlky, postele s matrací nebo válendy s rozměry 80 x 200 cm; 90 x 200 cm, matrace 80 nebo 90 cm šířky, skříně dvoudvéřové s rozměry cca 90 cm šířky, šatní skříně, stoly, židle jídelní, regály dřevěné, kovové a skříňky nízké policové. Dále pak nádobí do kuchyně tzn. hrnce, talíře, příbory, hrnečky, skleničky atd.  

„Je nezbytné, aby byly věci funkční a připravené k okamžitému použití. Nejsme schopni nábytek, vzhledem ke kapacitám, opravovat,“ doplňuje Květa Vinklátová.

Otevírací doba sběrného místa je od pondělí do pátku v době od 9 hodin do 18 hodin.

Sbírka nábytku

Mgr. Eva Říhová
odborný zaměstnanec pro externí komunikaci
eva.rihova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 770168322