Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ветеринари без кордонів пропонують допомогу Veterináři bez hranic nabízí pomoc 

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 09. 03. 2022 14:26

Sdílet článek

Obecně prospěšná společnost Veterináři bez hranic ČR již více než 10 let realizuje veterinární projekty v místech a situacích, kam veterinární péče jinak nedosahuje. Prostřednictvím veterinární péče se tak snažíme pomáhat majitelům zvířat v tíživých situacích.

“Utíkat před válkou je hrozné a fakt, že řada prchajících sebou bere psi a kočky je obdivuhodný. Stejně tak jako pochopitelný,” říká ředitel Veterinářů bez hranic ČR, prof. David Modrý. “Při příchodu do České republiky se zvířetem tak tito lidé musí řešit nejen svoje bezprostřední existenční problémy, ale čeká je i řada úskalí souvisejících s faktem, že cestují do EU se zvířetem”.

Zatímco praktičtí veterináři na klinikách obětavě a nezištně zajišťují vstupní vyšetření, čipování a vystavení dokladů, organizace Veterinářů bez hranic ČR je připravena finančně pomoci s náročnějšími ošetřeními a zajistit majitelům zvířat přísun krmiva. To vše v rámci aktuálně odstartovaného projektu “Prcháme spolu”. Jediným nezbytným krokem je kontakt ukrajinských občanů nebo jejich zástupce s jejich organizací. Koordinátorem je dr. Barbora Červená, kterou lze zastihnout na telefonu +420776469986 nebo na emailu bara.cervena@gmail.com.

Vlastní pomoc je možno komunikovat s Lucií Hanákovou na telefonním čísle +420 776 469 986 a emailu info@vsf-cz.eu. „Největší problém je informace o pomoci dostat k vlastním uprchlíkům cestujícím se zvířaty, v tomto směru uvítáme jakoukoli pomoc,“ dodává Modrý.  

Finančně přispět je možno přes Darujme - https://www.darujme.cz/projekt/1206004.

Více informací na webu http://www.vsf-cz.eu/cz/projekty/prchame-spolu

Zdroj tiskové zprávy: Veterináři bez hranic o. p. s. 

  • Prcháme spolu letak UA (.pdf)
    2 MB
    09. 03. 2022 14:33
  • Prcháme spolu letak CZ (.pdf)
    2 MB
    09. 03. 2022 14:33

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky