Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj chce od ledna příštího roku opět zajistit večerní zubní pohotovost

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 19. 09. 2018 00:00
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje schválila dne 18. září 2018 zadávací podmínky veřejné zakázky na zajištění večerní zubní pohotovosti pro občany Libereckého kraje pro roky 2019 a 2020. Pohotovostní služba je určena pacientům v případě náhlé změny zdravotního stavu mimo pravidelnou ordinační dobu zubního lékaře. Kraj za služby zaplatí přes 2,2 milionu korun.

„Zajištění personálního obsazení večerních pohotovostních služeb kraji je dlouhodobě obtížné. V minulosti se odbor zdravotnictví krajského úřadu snažil formou veřejné zakázky oslovit zubní lékaře na Českolipsku a Semilsku, bohužel bez výsledku. Oslovili jsme tedy společnosti z Liberecka a Jablonecka,“ uvedl Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví.

Večerní pohotovostní služba v oboru zubní lékařství na území Libereckého kraje bude zajištěna v období od 1. ledna 2019 do konce roku 2020, a to v sobotu, neděli a státem uznaný svátek vždy od 18:00 do 22:00 hodin.

Liberecký kraj zajišťuje v současnosti zubní lékařskou pohotovostní službu o víkendech a svátcích dvěma poskytovateli. Při náhlé bolesti zubů mohou občané využít ošetření v Krajské nemocnici v Liberci, kde služba funguje od 8:00 hodin do 13:00 hodin (bez polední pauzy). Večerní zubní pohotovost zajišťuje Liberecká dentální, s.r.o. v časech od 18:00 do 22:00 hodin.

Kompletní zadávací dokumentace bude zveřejněna na profilu zadavatele: https://www.egordion.cz/nabidkaGORDION/profilLibereckykraj

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky