Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské dotace podpoří oblast cestovního ruchu miliony korun

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 07. 01. 2020 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Žádat o dotace v oblasti cestovního ruchu mohou zájemci od 8. ledna. Liberecký kraj vyhlásil celkem čtyři dotační programy a celková částka, jež je pro ně vyčleněna, činí 3 100 000 korun. Lhůta pro podání žádostí vyprší 31. ledna.

„Dotačními programy v oblasti cestovního ruchu chceme podpořit jednak zajímavé nápady, které mohou do kraje přivést nové návštěvníky, ale také například marketing cestovního ruchu v jednotlivých turistických regionech kraje. Možnost podpory v dotačních programech najdou i turistická informační centra,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Program 7.6, nazvaný Řemeslná a zážitková turistika, se věnuje rozšíření turistické nabídky zaměřené na oblasti zážitkové turistiky a řemeslných tradic na území Libereckého kraje.

Ke zlepšení dostupnosti, kvality a nabídky cestovního ruchu v Libereckém kraji a jeho turisty oblíbených oblastech je určen program 7.7 s názvem Podpora cestovního ruchu v turistických oblastech Český ráj, Krkonoše, Jizerské hory, Máchův kraj a Lužické hory.

Program 7.8 nese jméno Podpora informačních center. Jak název napovídá, zaměřuje se na podporu činností spojených s propagací nových produktů cestovního ruchu a zkvalitnění služeb informačních center; jde kupříkladu o jejich napojení na datový sklad turistických informací Libereckého kraje nebo tvorbu a tisk propagačních materiálů.

Posledním programem je 7.9 neboli Podpora nadregionálních produktů. Účelem jeho podpory je opět zlepšení dostupnosti, kvality a nabídky cestovního ruchu v Libereckém kraji a jeho turisty oblíbených oblastech, v tomto případě na základě rozvoje nadregionálních produktů a témat.

Bližší informace k jednotlivým dotačním programům se lze dozvědět na webu https://dotace.kraj-lbc.cz/cestovni-ruch.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky