Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajský podnikatelský inkubátor Lipo.ink slaví první rok své existence

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 15. 11. 2018 00:00

Sdílet článek

Je to už jeden rok od založení podnikatelského inkubátoru pro Liberecký kraj. Oslavit dosavadní úspěchy i neúspěchy podnikatelského inkubátoru můžete společně s členy týmu na stylové akci s názvem FuckUp Night!, a to 15. 11. 2018 od 19:00 v prostorech Kina Varšava. Mezi řečníky budou osobnosti z Liberecka i mimo region.

,,Naši roční činnost si teprve budeme vyhodnocovat, ale už teď je zřejmé, že se nám za pouhý rok podařilo vybudovat špičkový tým nadšenců, vytvořit rozruch kolem nás, a tím propagovat naše služby. Aktivně jsme podpořili přes 30 klientů pomocí našich programů, a to jsme teprve na začátku. Jsme nadšení z podpory a uznání, které dostáváme od našich partnerů v Libereckém kraji, po celé republice i v zahraničí.” vypočítává pozitiva Philipp Roden, ředitel Lipo.ink.

V rámci podnikatelského inkubátoru jsou veřejnosti poskytovány 3 klíčové služby, které mají podporovat podnikání na všech úrovních jeho životního cyklu. Kromě osvěty a kulturních akcí, je to i inkubace a program PlatInn. Obyvatelé Libereckého kraje mohou využít i tzv. Podnikatelskou ambulanci, kde získají rychlé, nekomplikované a bezplatné mentorování ke svým podnikatelským nápadům, nebo co-workingového prostoru. „Chceme oslovit podnikavé, chytré a nebojácné osobnosti, které mají chuť žít a pracovat ve svém regionu. Záměrem je takové lidi přitáhnout, podnítit jejich zájem a zkrátka nepřicházet o talenty.“ doplňuje radní Libereckého kraje, paní Radka Loučková-Kotasová.

Od listopadu tohoto roku začala i rekonstrukce budovy ,,D” (bývalá budova VÚTS neboli Výzkumák), kde se prostory a možnosti současného inkubátoru rozšíří. ,,Průmysl se mění a bez inovací, vědy a výzkumu, který bude mít vytvořené podmínky v našem regionu, budeme jen pracovat pro ty, kteří přechod na nové technologie zvládnou lépe než my. Investice do podnikatelského inkubátoru a podpora nových myšlenek a technologických firem je investice do budoucnosti Libereckého kraje.” vysvětluje důležitost inkubátoru hejtman Libereckého kraje, Martin Půta.

Pokud se chcete setkat s lidmi z Lipo.ink, můžete využít 2. ročníku akce FuckUp Night!, nebo dalších akcí sdílených na webových a facebookových stránkách Lipo.ink.

tisková zpráva Lipo.ink

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky