Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vyhlašuje další dotační program, podpoří kulturní aktivity v regionu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 11. 12. 2019 00:00
  • Magazín

Sdílet článek

Opět po roce vyhlašuje Liberecký kraj dotační program na podporu kulturních aktivit. Letos z něj podpořil celkem 61 akcí, jako jsou například Nisa film festival 2019 v kině Varšava, Národní výstava poštovních známek „Liberec 2019“ či Sculpture Line. Žadatelé mohou v příštím roce čerpat celkem 1.800.000 korun s tím, že minimální možná výše dotace je 10.000 korun a maximální 50.000 korun.

Účelem podpory je spolufinancování kulturních akcí a aktivit regionálního a nadregionálního významu se zaměřením na tradiční českou hudebnost, divadelní tvořivost, taneční umění a další kulturní tvorbu. Podpora je určena především na akce s širším společenským přínosem v regionu a dopadem na rozvoj regionální kultury a zachování tradic.

„Tímto dotačním programem chceme zejména podpořit takové akce v kraji, které navštěvují nejen místní lidé v obcích a městech, ale i návštěvníci ze vzdálenějších koutů republiky,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Zájemci mohou žádat o dotaci na nákup spotřebního materiálu či služeb (např. propagace, grafické práce, jazykové korektury, tisk, výlep plakátů, kulturní vystoupení či technické zajištění akce), dále na pronájem prostor, techniky, mobiliáře, mobilních WC apod. Z peněz je možné zaplatit i ubytování, cestovné a dopravu v případě pořádání různých jarmarků, trhů nebo slavností. Dotaci nelze využít na vydávání knižních publikací.

Lhůta pro podání žádostí běží od 8. do 31. ledna roku 2020.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky