Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Noc netopýrů zavede na sklonku prázdnin do jeskyně na Českolipsku

21. 08. 2019

Ekoporadna ORSEJ při Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě se již po třiadvacáté přidává k Mezinárodní noci pro netopýry s nočním přírodovědným programem o netopýrech a vrápencích České republiky. Na poslední prázdninový pátek 30. srpna organizátoři tpřipravili různorodý a pestrý program.

Očekávat lze nejen vědomostní a tvůrčí stanoviště, ale také odborný výklad ředitele a zoologa Vlastivědného muzea a galerie Zdeňka Vitáčka, který návštěvníky seznámí s netopýry jako zajímavými živočichy, s jejich výzkumem, ochranou a dosavadními poznatky o jejich životě.

Vzdělávací akce je určená nejen pro odborníky, ale také pro širokou veřejnost a především pro rodiny s dětmi. Pro malé i velké návštěvníky bude jako každoročně připravena k volnému odběru řada tiskovin a informačních materiálů, tematické pohlednice nebo pamětní vstupenky. Pro tuto noční akci dpořadatelé doporučují baterku nebo čelovku, vhodné oblečení a obuv.

Akce se uskuteční za jakéhokoliv počasí před jeskyní na úpatí Skalického vrchu v obci Skalice u České Lípy od 20.30. Bližší informace je možné se dozvědět u koordinátorky Ekoporadny Orsej Veroniky Ličaverové na e-mailové adrese ekoporadna@muzeumcl.cz nebo na telefonním čísle 774 825 089. Popřípadě na webu www.muzeumcl.cz

 

TZ: Orsej

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324