Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Soutěž Stejná šance – Zaměstnavatel 2018

16. 04. 2018

Dne 2. 4. 2018 byl vyhlášen již 8. ročník soutěže Stejná šance – Zaměstnavatel 2018. Jedná se o prestižní soutěž zaměstnavatelů, kteří lidem se znevýhodněním dávají na otevřeném pracovním trhu stejnou šanci jako ostatním a tím aktivně přispívají k jejich začleňování do společnosti. Soutěž se vyhlašuje v pěti krajích České republiky Jihočeském, Jihomoravském, Libereckém, Karlovarském, Středočeském, Ústeckém a v Praze. V Libereckém kraji soutěž vyhlašuje organizace Rytmus Liberec, o. p. s. Záštitu nad soutěží převzala ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová a hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

„14 let vedu skvělý tým organizace, která dává podporu lidem se zdravotním znevýhodněním získat zaměstnání v běžném prostředí. Podmínky dostat se na otevřený trh práce jsou zvláště pro tyto lidi ztížené. O to víc je úžasné vidět spokojenost těch, kteří byli přijati do firem a stali se rovnocennými zaměstnanci a kolegy…“ říká Antónia Dechťarová, ředitelka Rytmus Liberec, o. p. s.

Základní podmínkou pro nominování firmy či instituce do soutěže je zaměstnání člověka se zdravotním postižením na otevřeném trhu práce v běžných podmínkách, mimo chráněné prostředí.

Sběr nominací začal 2. dubna a potrvá do 20. května 2018. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne na Krajském úřadě Libereckého kraje 21. června 2018. Nominovat zaměstnavatele může široká veřejnost vyplněním online nominačního listu a prostřednictvím tištěných nominačních listů, které budou distribuovány na vybraných místech v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, Jilemnici a Semilech. Nominace bude vyhodnocovat pětičlenná komise složena ze zástupců kraje, města, úřadu práce a pořádající organizace.

Cílem Stejné šance je podpořit firmy, které zaměstnávají osoby se zdravotním postižením, poskytnout jim veřejné uznání a prostřednictvím příkladů jejich dobré praxe motivovat ostatní firmy, aby osoby se znevýhodněním zaměstnávaly.

Vítězi posledního ročníku se staly firmy KFC – AmRest, s.r.o., provozovna Liberec, Galaxy Gastro s.r.o. – Restaurace Tankovka Skleník, Česká Lípa a Masarykova městská nemocnice Jilemnice.

Slova Ing. Oty Krejčího, správního ředitele Nemocnice Jilemnice, jednoho z vítězů posledního ročníku:  „My, jako nemocnice, se staráme o nemocné, takže si ani neuvědomujeme, že děláme něco navíc tím, že zaměstnáváme také zdravotně postižené. Nebereme žádný rozdíl, jestli jde o lidi se znevýhodněním nebo ne. Byli jsme oceněním příjemně překvapeni, nečekali jsme to...“

Aktuální informace, nominační listy i průběh předchozích ročníků naleznete na internetových stránkách pořádající organizace: www.rytmusliberec.cz, nebo na www.stejnasance.cz.

Tisková zpráva: Rytmus Liberec, o. p. s.

Bc. Markéta Žitná (Dědková)
marketa.zitna@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624