Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Krajské vědecké knihovně v Liberci máte možnost vyzkoušet Simulátor schizofrenie

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 01. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

V Krajské vědecké knihovně v Liberci můžete od 8. do 22. ledna 2018 vyzkoušet Simulátor schizofrenie, který interaktivně přibližuje vnímání člověka v okamžiku, kdy se jeho nemoc intenzivně projevuje. Jde o to ukázat, jak složité to mají lidé s duševním onemocněním.

S podporou nejbližšího okolí a zdravotně-sociálních služeb je možné s psychotickým onemocněním žít relativně plnohodnotný život, který na první pohled nijak nevybočuje ze života ostatních členů společnosti. Přesto jsou lidé s duševním onemocněním často vnímáni negativně, za což může malá či špatná informovanost a z toho plynoucí stigmatizace tohoto druhu onemocnění.

Projekt vznikl na Psychiatrické klinice FN a LF UK v Plzni. Díky krátkému interaktivnímu filmu návštěvník „prožije“ pár minut plných vjemů, tak jak je může vnímat člověk s psychózou (schizofrenií).

TZ: Krajská vědecká knihovna v Liberci

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky