Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Liberci se sešlo na 200 ředitelů domů dětí a mládeže a volnočasových středisek z celé republiky

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 11. 2019 00:00
  • Sociální
  • Školství

Sdílet článek

Na tři dny se stal Liberecký kraj hostitelem 14. ročníku Celostátního semináře ředitelů středisek volného času (SVČ) a domů dětí a mládeže (DDM). Pod záštitou Petra Tulpy, náměstka hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti, si ředitelé vyměnili své zkušenosti. V rámci akce ocenil ministr školství Robert Plaga přítomné za dlouhodobou úspěšnou práci s dětmi. Jednou z oceněných byla i Věra Bártová, ředitelka SVČ Sluníčko Lomnice nad Popelkou.

„Setkání sloužící k výměně zkušeností ředitelů DDM a SVČ považuji za velmi důležité, stejně jako jejich celoroční úsilí. Práce s dětmi je náročným a nekončícím procesem, ve kterém je každý nový nápad vítán. Rozumné a smysluplné využití volného času dětí a mládeže je totiž nejlepší prevencí proti všem patologickým jevům,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Celostátního semináře, který se konal od čtvrtka 7. do soboty 9. listopadu 2019, se zúčastnilo téměř 200 ředitelů a jejich zástupců ze 180 DDM a SVČ.

První den měli účastníci možnost navštívit DDM a SVČ Libereckého kraje a čerpat tak z jejich zkušeností. Své brány jim otevřela také iQlandia, kde se měli kromě klasické exkurze možnost zúčastnit dvou vzdělávacích programů Planetárium a IQFABLAB. Večer pak proběhla panelová diskuze k tzv. „Šablonám“, neboli zjednodušeným projektům ESF v rámci Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání.

Část dopoledního programu druhého dne proběhla v Kongresovém centru Babylon. Jako ukázku jedné z dominant Libereckého kraje nabídli organizátoři ředitelům oběd v restauraci horského hotelu Ještěd. Odpoledne zaplnily workshopy, které byly zaměřeny mimo jiné na legorobotiku, timemanagement, youtubering, legislativu a čerpání a úpravy v Šablonách II. V rámci akce proběhlo také Republikové shromáždění delegátů Sdružení pracovníků domů dětí a mládeže v ČR.

Celou akci zakončil slavnostní večer, který se odehrával v kulisách a kostýmech první republiky. Zde obdrželi ocenění ředitelé upomínkový předmět vyrobený v novoborských sklárnách, a to malý skleněný Ještěd.

Akce proběhla ve spolupráci Národního institutu dalšího vzdělávání Ministerstva školství, mládeže, tělovýchovy ČR. Koná se pravidelně jednou za dva roky. 

tabulka - ocenění

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky