Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Antimonopolní úřad zrušil tendr na regionální autobusovou dopravu

02. 06. 2014

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil tendr na zajištění regionální autobusové dopravy v Libereckém kraji.

V odůvodnění, které na kraj přišlo ve čtvrtek 29. 5. 2014, se mimo jiné uvádí, že zadavatel (Liberecký kraj) pochybil v nastavení podmínek veřejné soutěže, konkrétně se jednalo o chybné nastavení  dokumentů požadovaných k prokázání stáří kvalifikace.  Liberecký kraj tak podle tiskového mluvčího antimonopolního úřadu Martina Švandy porušil zákon o veřejných zakázkách.
Odborníci krajského úřadu teď rozhodnutí studují.

O zrušení tendru bude vedení Libereckého kraje informovat zastupitelstvo, které se sejde už zítra 3. června, námitky projedná na mimořádném zasedání Rady LK ve čtvrtek 5. června, na níž by se mělo rozhodnout o dalším postupu. 

„Je to nepříjemná situace, kraj tuto zakázku připravuje více než dva roky a na konci letošního roku původní smlouvy s dopravci končí. Samozřejmě chceme, aby po 4. prosinci 2014 autobusy jezdily, takže budeme tuto situaci muset řešit,“ řekl hejtman LK Martin Půta s tím,  že  rozhodnutí není dosud pravomocné a jednou z možností je proti němu podat rozklad.

Podle hejtmana nelze ani vyloučit, že bude nutné najít náhradní řešení.

„ Přitom firma, která námitky k antimonopolnímu úřadu poslala, do soutěže nabídku vůbec nepodala," připomněl  hejtman s tím, že nová smlouva na zakázku za 4,074 miliardy korun měla platit do prosince 2024. 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588