Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Agroturistika v Libereckém kraji na farmě Vysoká u Chrastavy

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 18. 07. 2019 00:00

Sdílet článek

Venkovská turistika, pobyty na rodinných farmách a agroturistika lákají stále více turistů. Také v Libereckém kraji je spousta zajímavých míst, která lze za tímto účelem v rámci  tohoto trendu navštívit. Jedním z nich je i Farma Vysoká u Chrastavy.

„Myslím, že venkovská turistika není jen dočasný trend. Lidé s čím dál větším pracovním tlakem hledají klid a vrací se k přírodě. A právě to jim jsou schopné poskytnout farmy na venkově,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Na Farmě Vysoká se nabízí příležitost poznat a vyzkoušet si, jaké to je pečovat o koně, sedlat je, čistit, vodit, místovat a uzdit. Nabízejí tu profesionální výcvik jízdy na koni pro začátečníky i pro pokročilé, přičemž potřebné vybavení je možné po domluvě na místě zapůjčit.

Pro děti od 8 do 15 let je pak určen příměstský a pobytový tábor, zaměřený na všeobecné aktivity kolem života koní — i zde platí, že je určen pokročilým i méně zkušeným. Děti se zde seznámí se vším, co souvisí s koňmi a péčí o ně: v programu jsou položky jako přednášky od kováře a veterináře, přirozená komunikace, lonžování, voltiž, dámské sedlo, westernové ježdění, skákání, drezura, zaplétání koní, stavba překážek a další.

Pro návštěvníky farmy je připraveno ubytování v hotelu, občerstvení je možné si dát v místní restauraci. Jednou z nabídek farmy je i pořádání svateb. Pro veřejnost je připravena spousta zajímavých akcí, nejbližší z nich je ve dnech 19. až 21. července již 9. ročník Country a Western Festivalu Vysoká 2019.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky