Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Aktuální informace k povodňovému ohrožení

Bc. Fulková Andrea

  • 27. 09. 2010 15:31
  • Školství

Sdílet článek

Osada Víska u Višňové se chystá na evakuaci

Jak informovala starostka Marie Matušková, obec Višňová se chystá evakuovat zhruba 50 lidí z osady Víska. Důvodem je stoupající hladina řeky Smědé, která podle předpovědi bude kulminovat v noci nebo nad ránem. Preventivně již byly poslány děti z tamní základní a mateřské školy domů. V pohotovosti jsou okolní dobrovolné hasičské sbory. Připraveno je také evakuační vozidlo ADRA, stejně tak jako humanitární společnost HANDS FOR HELP. Evakuačním centrem je místní tělocvična, kde bude poskytnuto teplé jídlo a zázemí všem evakuovaným i zasahujícím. O případné evakuaci osady Víska rozhodne starostka jakožto předsedkyně povodňové komise dle aktuálního stavu dnes v 18:00 hodin.

Omezení na místních komunikacích

„Zcela uzavřena je silnice III/0353 z Černous na osadu Ves a dále silnice v Libchavé. Uvažuje se o uzavření silnice v Heřmanicích v úseku provizorního mostu ve středu obce. Zaplaveny jsou také silnice v okolí obce Višňová. Obecně nedoporučuji jezdit řidičům do těchto oblastí," říká náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp. Na ohrožená místa vyjíždějí pracovníci Krajské správy silnic LK ve spolupráci s Policií ČR a umisťují příslušná dopravní značení o zákazu vjezdu.

Krajská povodňová komise svolána

"S ohledem na aktuální předpověď počasí bylo rozhodnuto, že bude svolána Krajská povodňová komise Libereckého kraje na dnešní 19. hodinu do sídla Libereckého kraje," doplňuje náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky