Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ambit uvede Pohádkové prázdniny Andrey Popprové

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 24. 06. 2019 00:00

Sdílet článek

Interaktivní výstavu Pohádkové prázdniny Andrey Popprové hostí Ambit Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě.  Vernisáž se koná ve čtvrtek 27. června od 16.30. Žáci dokské Základní umělecké školy sehrají vystoupení Kramářské písně. Výstava potrvá do 1. září.

Malířka a restaurátorka Andrea Popprová se již několik let věnuje psaní a ilustrování dětských knih a dělá tím radost dětem i rodičům. Výtvarné umění studovala na střední výtvarné škole na Hollarově náměstí v Praze a na AVU, obor grafika, malba a restaurování. Po ukončení studia se věnovala volné tvorbě, restaurování a tvorbě faximilií středověkých rukopisů (Graduál mistra Václava pro Karlovu univerzitu, Šelemberská bible pro Strahovský klášter apod.).

Má tři syny a život s nimi ji přivedl k tvorbě dětské ilustrace. Spolupracuje s dětskými časopisy Sluníčko a Puntík, kde se pravidelně objevují její ilustrace, vystřihovánky, malované čtení, úkoly a tvoření. První autorskou knihou, kterou napsala a ilustrovala je Tajemství permoníků. Následovala velmi oblíbená trilogie ze života tří sourozenců – Čekání na Vánoce, Jaro je tu! a Pavoučí prázdniny.

Na prázdninové výstavě v ambitu si můžete prohlédnout ilustrace z knih, zahrát si stínové divadlo, vyzkoušet si malované čtení, hledat ukryté obrázky a mnoho dalšího. Po dobu trvání výstavy lze v muzejní knihovně zakoupit knihy Andrey Popprové za zvýhodněnou cenu.

Na další setkání s Andreou Popprovou vás zveme na Městské slavnosti do Památníku K. H. Máchy v Doksech 17. 8. 2019 od 13 – 18 hodin, kde bude beseda, autogramiáda a výtvarná dílna.

Mottem Andrey Popprové je: „Ve všech knížkách, jak psaných mojí rukou, tak i knížkách jiných autorů, je mojí snahou přiblížit dětem text s obrázky pro ně srozumitelným způsobem, tak aby se jim čtení knížek stalo radostí.“
 

TZ: Vlastivědné muzeum a galerie

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky