Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Arcibiskup pražský, metropolita českých zemí a Slovenska Kryštof jednal s hejtmanem

  • 23. 11. 2009 18:04

Sdílet článek

 

Jeho Blaženost doc. ThDr. KRYŠTOF, PhD., arcibiskup pražský, metropolita českých zemí a Slovenska pravoslavné církve navštíví dnes Liberecký kraj. V budově KÚ LK se setkal s hejtmanem Libereckého kraje Stanislavem Eichlerem, náměstkyní hejtmana Lidií Vajnerovou a zastupitelem LK Kalousem. Jednání se také zúčastnil nový arciděkan v Libereckém kraji Antonij Drda.

„Jeho Blaženost nás chtěla seznámit s činností pravoslavné církve v českých zemích a na Slovensku,  a také konkrétně v Libereckém kraji,“ uvedl hejtman, který s metropolitou živě diskutoval například o křesťanských stavbách v Jeruzalémě.

Metropolita informoval hejtmana o nárůstu počtu příslušníků jejich církve v posledních letech, kterých je podle něj v Libereckém kraji kolem 4 tisíc věřících pravoslaví.

„Celkem v kraji funguje deset farností. Nyní pracujeme na vzniku farnosti v Jablonci nad Nisou“ uvedl arcibiskup pražský s tím, že zatím se dělí v řadě měst o církevní prostory se starokatolíky.

 Na závěr předal metropolita Kryštof hejtmanovi dar – publikaci o knězi Gorazdovi, který patřil k odbojářům, ježí za II. světové války pomáhali parašutistům po atentátu na Heydricha.

„Je to pro nás národní hrdina a mučedník,“ řekl Kryštof.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky