Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Češi a Poláci zpívají spolu. Díky projektu 1 + 1 = 1

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 09. 05. 2019 00:00

Sdílet článek

Spolupráci libereckých studentů s partnery z jiných zemí dlouhodobě podporuje Dramacentrum Bezejména, spolek, jehož cílem je nápomoc umělecké tvorbě dětí a mládeže Liberce. 

V rámci projektu mezinárodní spolupráce v oblasti hudby a výchovy dětí a mládeže, nazvaného 1 + 1 = 1, navázali na spolupráci z loňska zpěváci libereckého studentského pěveckého sboru Altitudo z Gymnázia a Střední odborné školy pedagogické Jeronýmova a jejich partneři z polské hudební školy Państwowa Szkoła Muzyczna Jelenia.

Hlavní náplní projektu, jehož partnerem je Liberecký kraj, jsou dva pobytové semináře a dva koncerty na obou stranách hranice. Proto mohlo na pětidenním semináři v hotelu Kavka na Malé Skále sedmdesát českých i polských zpěváků využít možnosti pracovat spolu pod vedením profesionálních sbormistrů, klavíristů a hlasových poradců.

V červnu zpěváky čeká společné soustředění v Polsku a dva koncerty: 14. června zpěváci vystoupí na Krajských slavnostech a 29. června na náměstí v Jelení Hoře.

„Přátelství mezi studenty z obou stran hranice je skvělá věc, myslím opravdové fyzické setkání a společná práce, nikoli jen iluzivní vztahy na sociálních sítích. V tomto ohledu má projekt 1+1=1 co nabídnout. Naši a polští studenti se scházejí na pracovních seminářích, kde mnoho hodin denně zlepšují své hudební dovednosti a pracují na společném repertoáru. Právě jejich zájem o to, aby výsledek byl co nejlepší, je přidanou hodnotou setkání,“ poznamenala k projektu sbormistryně Altituda Miloslava Čechlovská.

Název projektu vystihuje prostou myšlenku. 1 český sbor + 1 polský sbor rovná se 1 společný sbor. Žadatelem projektu je Jeleniogórskie Centrum Kultury, Polsko, partnerem Dramacentrum Bezejména, z.s.

Projekt CZ.11.4.120/0.0/0.0/16_012/0001741 je financován z prostředků Evropské Unie z Programu Interreg V-A Česko-Polsko, podpořen Euroregionem Nisa, Libereckým krajem a Statutárním městem Liberec.

logo

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky