Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Českolipské muzeum se zapojilo do akce České televize „Rozbzuč Déčko!“

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 11. 07. 2019 00:00

Sdílet článek

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě se zapojilo v letošním roce do projektu České televize s názvem „Rozbzuč Déčko!“. Smyslem projektu je zábavnou formou rozšířit u dětí i jejich rodičů povědomí o užitečnosti a různorodosti hmyzu.

„Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě se zapojilo v letošním roce do celostátní akce České televize „Rozbzuč Déčko!“, a to hned z několika důvodů. Jednak nabízí dětem i dospělým unikátní přírodovědné expozice zaměřené právě na hmyz – krásné exotické brouky, motýly či pavouky nevyjímaje, a také proto, že v českolipském muzeu mohou rodiny s dětmi strávit zážitky nabitý prázdninový den. Zhlédnout mohou například interaktivní výstavy Pohádkové prázdniny Andrey Popprové nebo expozici Lukostřelci a ostrostřelci v České Lípě a další,“ uvedla Marta Knauerová, vedoucí přírodovědného oddělení Vlastivědné muzea a galerie v České Lípě.

Zájemci se mohou vydat o prázdninách na různá místa, získat celkem tří soutěžní hesla, která odešlou prostřednictvím internetové stránky www.rozbzucdecko.cz nebo mobilní aplikace Léto s Déčkem.

Pro soutěžící je připraveno celkem 1.110 výher. Výherci se mohou těšit na magnetickou hru KLASK nebo deskovou hru DINO Louka jako vyšitá či na sadu kartáčku a zubní pasty HERBADENT a karetní hry Černý Petr. Na internetových stránkách zájemci naleznou Boříkovy nápady, kde se naučí vyrábět například škvorník či kukátko do vody a upéct cupcakes.

„Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě má samostatnou expozici „Svět hmyzu a pavoukovců“, proto je zapojení muzea do této celostátní akce České televize logickým krokem. V muzeu mohou děti i dospělí zjistit, jak bohatý je svět hmyzu,“ uzavřela Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky