Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Český pohár U14 v lezení na obtížnost se konal v Jablonci nad Nisou

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 06. 2019 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

V sobotu 25. 5. 2019 se v Makak aréně v Jablonci nad Nisou uskutečnil závod Českého poháru mládeže U14 v lezení na obtížnost.

Organizátorem závodu byl ČHS, ve spolupráci s pořadatelem LK Boulder z.s. a celý závod se povedl na jedničku. Stavěči Vilda Chejn s Viktorem Pařízkem byli zárukou kvalitních cest v rozpětí 6b až 8a+. Tyto cesty, s chyty ze světových pohárů, byly opravdovými skvosty.

„Sportovní lezení si v posledních letech buduje velmi dobré jméno a jeho obliba stoupá. Rád jsem převzal záštitu nad závodem, který zapojuje do tohoto sportu menší děti a buduje v nich kladný vztah k pohybu,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Závod probíhal v klasickém stylu. Pro každou kategorii byly připraveny dvě kvalifikační cesty, kde si zalezli všichni závodníci a jedna finálová pro ty nejlepší.

Celý závod probíhal bez sebemenších zádrhelů a pozorovat naši lezeckou omladinu, jak se pere s cestami, kde by pohořel nejeden zkušený lezec, byl opravdový zážitek pro všechny přihlížející.

Nejlépe si z cestami poradili:

 kategorie U10:

holky:              1. Capandová Sára, 2. Bodanská  Adéla, 3. Migalová Mia

chlapci:           1. Školař Dan, 2 .Paar Adam, 3. Suchý David

kategorie U12

holky:              1. Paarová Natalie, 2. Preislerová Klárka, 3. Chomynová Laura

chlapci:           1. Štípek Jan, 2. Bernard Adam, 3. Uherec Lukáš

kategorie U14

holky:              1. Bernardová Barbora, 2. Mihalčíková Anna, 3. Yurchenko Arina

chlapci:           1. Mokroluský Lukáš, 2. Šikula Jaroslav, 3. Danda František

Za skvělý prostor, obsluhu a perfektní zázemí děkujeme Makak aréně. Sponzorům Liberecký kraj, La Sportiva, Rock Empire, Nalgene, Mamut, Deuter a Pepsi za dary pro závodníky a celkovou podporu závodu, ČHS za parádní organizaci, stavěčům za dobře odvedenou práci a všem, kteří přiložili ruku k dílu, patří dík také!

Celkové výsledky k nahlédnutí na:

https://www.horosvaz.cz/soutezni-lezeni/prehled-zavodu-cr/kalendar-zavodu-cr-2019/

Autorem článku je Tomáš Beneš

TZ: Český horolozecký svaz 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky