Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Cesta na podnikatelský Olymp LK je opět volná, i dopravní společnost Helicar již soutěží o titul Firma roku 2010

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 06. 2010 14:30

Sdílet článek

 

Liberecký kraj se po roce opět chystá na největší podnikatelskou událost v regionu. Letošní pátý ročník soutěží Firma roku a Živnostník roku, nad níž převzal záštitu hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD), slibuje znovu přehlídku zajímavých podnikatelských příběhů a boje o prestižní regionální i celorepublikový titul pro ty nejúspěšnější. Loňští krajští vítězové, elektromontážní firma ELMOS LIBEREC, a majitel hotelů a penzionů Lukáš Pytloun – celonárodní vítěz 2009, uvolnili podnikatelský trůn. Jejich nástupci se mohou hlásit až do 30. června.

Mezi prvními se z našeho kraje přihlásila firma Helicar a.s. zabývající se mezinárodní přepravou automobilů a účastní se soutěže Firma roku.

 

Tato největší a nejprestižnější podnikatelská soutěž v České republice není jen o vyhlašování vítězů, ale je zejména největší diskusní platformou na podporu malého a středního podnikání. Soutěže umožňují všem přihlášeným představit veřejnosti svou firmu, kvalitu práce, podělit se o svůj příběh, zkušenosti a hlavně úspěchy.

 

Účast v soutěžích je pro liberecké podnikatele zároveň velkou výzvou – mohou následovat úspěšnou cestu Lukáše Pytlouna, majitele tří hotelů a dvou penzionů, který zvítězil v regionálním kole a nakonec se stal i absolutním vítězem celonárodního finále Živnostníka roku 2009. „Dosud jsem otevíral každým rokem jednu pobočku. Podobným tempem chci pokračovat i dál a rozšířit se i do dalších regionů,“ popisuje své ambiciózní plány Lukáš Pytloun.

 

„Již samotné přihlášení do soutěží Firma roku a Živnostník roku znamená dostatečnou podporu hlavní iniciativy celého projektu, a tou je zlepšení podnikatelského prostředí v České republice. Krajské vyhlášení obou soutěží je navíc největší podnikatelskou událostí v roce v každém regionu. Účastní se ho zástupci firem, partnerů i představitelé významných úřadů. Je to ideální místo pro získávání nových kontaktů a navázání obchodních partnerství,“ popisuje podstatu soutěží Michal Kaderka, mediální zástupce projektu.

 

Zviditelnění regionálních podnikatelů v malém a středním podnikání, výrazná medializace firmy na regionální i celorepublikové úrovni, zvýšení prestiže u stávajících i potenciálních zákazníků a hodnotné ceny. To vše na vítěze čeká. Zajímavé benefity je však možné získat již za samotnou registraci. V letošním roce všichni přihlášení získají SEO audit, který vyhodnotí internetové stránky firmy či živnostníka metodou, jakou hledají internetové vyhledávače jednotlivé weby na základě klíčových slov, a vyhodnotí správnost nakódování stránek.

 

Přehlídka oborů i nová kategorie

 

Partner soutěží Vodafone vyhlašuje potřetí kategorii Vodafone Byznys rebel, která je určena podnikatelům, kteří nabízejí svým zákazníkům více, než je na trhu obvyklé. Nově však vyhlašuje i novou kategorii Odpovědná firma roku, ve které budou oceněny firmy za podnikatelský přístup, který zohledňuje dopady podnikání na životní prostředí a podporuje společensky odpovědné aktivity. „Tradičně budeme ve všech regionech ČR hledat a oceňovat zajímavé podnikatelské projekty, které v silném konkurenčním prostředí na trhu uspěly a mohou být pro ostatní inspirací,“ uvedlPavel Hlavinka, viceprezident pro firemní zákazníky společnosti Vodafone.

 

Partnerem v soutěži živnostníků jsou Zlaté stránky.cz. „Spojení se soutěží Živnostník roku je pro nás logickým krokem, který vychází ze zaměření našeho businessu. Naším cílem je přivést zákazníkům Zlatých stránek, kterými jsou převážně živnostníci a drobní podnikatelé, co nejvíce kvalitních obchodních kontaktů. Soutěž podporujeme již druhým rokem, jelikož jsme přesvědčeni, že už samotná sebeprezentace je pro účastníky soutěže velmi důležitá. Pomáhá jim  v jejich zviditelnění, čímž získávají nemalý náskok před konkurencí,“ říká Kimberli Lewis, generální ředitelka společnosti Mediatel.

 

Firmy i živnostníci se mohou registrovat na webových stránkách www.firmaroku.cz a www.zivnostnikroku.cz do 30. června 2010. Vyhlášení výsledků soutěží Firma roku a Živnostník roku Libereckého kraje 2010 se bude konat v Liberci 15. září. Celostátní finále se pak uskuteční 2. 12. 2010.

 

Záštitu nad soutěžemi převzala Hospodářská komora ČR a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR a hejtmani všech čtrnácti krajů České republiky. V loňském roce se obou soutěží zúčastnilo přes tři a půl tisíce soutěžících. Od prvního ročníku se jejich počet zvedl téměř dvojnásobně.

 

 

Kontakt:

Michal Kaderka

mediální zástupce soutěží Firma roku a Živnostník roku

E-mail: press@firmaroku.cz

GSM: 777 771 084

 

Vyhlašovatelem podnikatelských soutěží jsou Hospodářské noviny. Titulárním partnerem soutěže Vodafone Firma roku 2010 je Vodafone. Titulárním partnerem soutěže Zlaté stránky.cz Živnostník roku 2010 je Mediatel, vydavatel Zlatých stránek. Dalšími partnery jsou společnosti Raiffeisenbank, Škoda Auto a Skupina ČEZ. Mediálními partnery jsou ČRo 1 – Radiožurnál a ČT24. Záštitu nad soutěžemi převzala Hospodářská komora ČR a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Pořadatelem soutěží je komunikační agentura Bison & Rose. Soutěže dále podporují Svaz průmyslu a dopravy, Svaz podnikatelů ve stavebnictví, Svaz českých a moravských výrobních družstev, Svaz spedice a logistiky ČR, Asociace českých nábytkářů, Asociace českých cestovních kanceláří a agentur a Sdružení automobilových dopravců ČESMAD BOHEMIA.

 

Helicar a.s. se účastní soutěže Firma roku  již podruhé

 

Letos po druhé se firma Helicar, a.s., zabývající se mezinárodní přepravou automobilů účastní soutěže Firma roku, kterou vyhlašuje deník Hospodářské noviny. V minulém roce se Helicar a.s. dostal mezi deset nejlépe hodnocených firem v Libereckém kraji a nakonec se umístil na šestém místě. Ambice v této soutěži má i letos.

Neustále se snažíme zlepšovat naše služby, expandovat do dalších zemí Evropy. V současné době máme ve flotile 210 kamiónů pro různé druhy přeprav osobních, užitkových a nákladních vozidel. Za loňský rok jsme přepravili téměř 165 tisíc automobilů. Zakládáme si na profesionalitě a zkušenostech svých zaměstnanců a to, jak po stránce logistické, tak technické,“ řekl Tomáš Šilhánek, předseda představenstva Helicar, a.s., a dodává, že firma v současné době zajišťuje práci pro více jak 300 lidí.

Firma Helicar a.s. založila dceřinou pobočku na Slovensku Helicar Slovakia s.r.o., kde provozuje 20 speciálních souprav, vybudovala svůj vlastní servis Master Truck v Liberci, který zajišťuje pravidelnou údržbu a opravu nejen svých kamiónů. Dále se Helicar, a.s., zabývá prodejem náhradních dílů a pneumatik, včetně provozu pneuservisu.

Již od samého počátku se zaměřujeme na dopad na životní prostředí. Hlavní důraz klademe na snižování produkce škodlivých emisí a to tím, že využíváme ty nejmodernější technologie, např. nové motory Euro 5, řekl Tomáš Šilhánek.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky