Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Chirurgický kongres zaštítil hejtman Petr Skokan

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 05. 2007 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:5160|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Stalo se již tradicí na přelomu května a června, že semilská nemocnice pořádá dnes již celostátní chirurgický kongres.  Letošní 12. ročník se uskuteční pod záštitou předsedy Senátu a senátora za Liberecko Přemysla Sobotky, hejtmana Libereckého kraje Petra Skokana a starosty Semil Jana Farského v Harrachově 31. května a 1. června ve spolupráci s chirurgickou klinikou pardubické nemocnice.

V letošním roce je kongres rozdělen do dvou částí. První den proběhne národní část  a druhý den mezinárodní část kongresu. Svoji účast potvrdilo osm předních japonských chirurgů, kteří přednesou odborná sdělení světové úrovně z chirurgie trávicího traktu. Osobně přijede například doyen japonských chirurgů, emeritní předseda japonské chirurgické společnosti, profesor  Abe. Druhou skupinou jsou američtí profesoři  - např. profesor Cox z Floridy – přední odborník v chorobách prsní žlázy nebo profesor Jakobson – vedoucí lékař  oddělení akutních příjmů z New Yorku. Jedná se tedy o zcela mimořádnou odbornou událost celostátního  významu.

Samozřejmostí je za českou stranu účast docenta Karla Havlíčka z Pardubic, profesora Františka Hájka, profesora Pavla Pafka. Pozvání přijal  též profesor Blahoš, předseda České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky