Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Chrastava převezme do svého vlastnictví krajský most

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 05. 2011 13:53

Sdílet článek

 

Rada kraje po projednání souhlasila s budoucím uspořádáním sítě pozemních komunikací ve městě Chrastava po vybudování přeložky silnice II/592 a   s finančním závazkem kraje ve výši 2 500 tis. Kč v roce 2012 určený městu Chrastava, a to v souvislosti s darováním pozemků a komunikací v ulici Spojovací (silnice III/272 51, včetně mostu č. 252 51-1), za předpokladu převzetí mostu č. 252 51-1 do vlastnictví města Chrastava.

V současné době probíhá za finanční podpory Regionálního operačního programu, realizace stavby „Přeložka komunikace II/592 Chrastava-II. etapa“, která navazuje na již dokončenou I. etapu a následně bude pokračovat konečnou III. etapou. Vzhledem k tomu, že předmětná stavba přeložky silnice II. třídy vyvolá změny v uspořádání stávající sítě pozemních komunikací a některé stávající pozemní komunikace nebudou mít charakter silnice, je nutné provést změnu v uspořádání sítě, která vyvolá i změnu majetkových vztahů.

Varianta uspořádání sítě pozemních komunikací je již předběžně projednána se zástupci Města Chrastava. V této variantě je navrhováno vyřazení stávající silnice II/592 v úseku ul. Nádražní - ul. Žitavská z kategorie silnice a její přeřazení do místních komunikací a dále vyřazení ulice Spojovací (stávající silnice III. třídy číslo 272 51) ze silniční sítě a její přeřazení do kategorie místní komunikace. Zbylá část stávající silnice II/592 (ulice Frýdlantská) bude přeřazena do kategorie silnice III. třídy. (viz příloha)

Město Chrastava dalo Libereckému kraji nabídku, že převezme v prvé řadě most č. 272 51-1 (na silnici III/27251) v ulici Spojovací do svého vlastnictví, zajistí kompletní vypracování projektové dokumentace na opravu mostu a navazujícího úseku pozemní komunikace a následně zajistí opravu a další údržbu za podmínky dotace z rozpočtu Libereckého kraje.

Zastupitelstvo Libereckého kraje bude na květnovém zasedání projednávat předmětnou majetkoprávní operaci. Převody zbylých úseků pozemních komunikací budou řešeny po dokončení přeložky silnice II/592.

Město Chrastava zajistí opravu mostu č. 272 51-1 (na silnici III/27251) v ulici Spojovací v odhadované výši 25 000 tis. Kč, a žádá o dotaci 2 500 tis. Kč.

Na základě této skutečnosti rezort dopravy navrhuje Zastupitelstvu Libereckého kraje přijmout závazek určený městu Chrastava v roce 2012, a to v souvislosti s darováním pozemků a komunikace v ulici Spojovací, a to za podmínky převzetí mostu č. 252 51-1 do vlastnictví Města Chrastava.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky