Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Členové Rady LK jednali s vicemaršálkem Dolnoslezského vojvodství i o Turówu

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 04. 2010 17:31
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Náměstek hejtmana Vít Příkaský a radní Jaroslav Podzimek, oba ČSSD, se dnes v sídle kraje setkali s vicemaršálkem Dolnoslezského vojvodství Stanisławem Longawou. V úvodu jednání oba představitelé Libereckého kraje kondolovali k tragické letecké katastrofě a vyjádřili přesvědčení, že v této smutné chvíli bude spolupráce mezi oběma národy pokračovat. Stanislaw Longawa v odpovědi řekl, že si Poláci velmi váží účasti českého státu nad jednou z největších tragických událostí v historii Polské republiky.

V následující téměř dvouhodinové debatě účastníci nastolili řadu témat z oblasti rozvoje přeshraniční spolupráce, životního prostředí, zemědělství či rozvoje venkova.

„Hovořili jsme například  o operačním programu zahraniční spolupráce mezi Českou republikou a Polskem a Polsko v letech 2007 až 2013,“ uvedl náměstek hejtmana.

V rámci dnešního jednání s vicemaršálkem Dolnoslezského vojvodství Stanislavem Longawou, se jednalo také o problematice záměru „revitalizace výrobní síly v elektrárně Turów“.

„Pan vicemaršálek vnímal v poslední době obavy obcí Libereckého kraje, které se nacházejí v těsném sousedství s dolem Turów a elektrárnou tamtéž z nového investičního záměru. Tento záměr byl označen jako záměr, který může ovlivnit životní prostředí přes hranice směrem do ČR a Saska a bude u něj provedeno mezinárodní posouzení vlivu na životní prostředí,“ uvedl Jaroslav Podzimek.

Česká strana již podle něj již zpracovala své požadavky na obsah dokumentace Ministerstvu životního prostředí ČR, které je předalo polské straně. Investor záměru musí zadat zpracování příslušné dokumentace, která bude následně poskytnuta české straně k posouzení. Zpracování a předložení této dokumentace se očekává přibližně za rok.

„Náš host také velmi vstřícně reagoval na otázky zlepšení komunikace a poskytování informací z oblasti životního prostředí na meziregionální úrovni. Bylo dohodnuto, že k problematice záměru v Turówě se uskuteční někdy na konci letních měsíců setkání, na kterém se bude diskutovat odborná problematika tohoto záměru,“ upozornil radní.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky