Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Cobradová karta ISIC – OPUSCARD je tady

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 04. 2011 17:00

Sdílet článek

Na přelomu loňského a letošního roku rozhodl Resort dopravy Libereckého kraje o dalším rozšířeném využití karty Opuscard i mezi studenty středních škol. Veřejnost byla o tomto kroku informována začátkem ledna.

Cílem záměru je vydávat tzv. cobrandové karty, které spojují jak výhody mezinárodního studentského průkazu ISIC, tak i krajské multifunkční karty Opuscard. Po dvou měsících příprav je nový produkt připraven a zahájeno vydávání nových karet. Přední strana karty je vyvedena v mezinárodně uznávaném designu ISIC, druhá strana pak vzhledem odpovídá klasické Opuscard. Velkou novinkou v systému Opuscard je pak identifikace školy prostřednitvím jejího názvu a loga tištěného na kartě, což školám umožňuje užívat karty ISIC - Opuscard jako vlastní „školní karty“ a podporovat tak sounáležitost studentů s „jejich“ střední školou.

ISIC - Opuscard je pro školy zároveň unikátním nástrojem pro identifikaci studentů v rámci školy a pro využití v rámci vlastních kartových systémů pro vstup do školy a do učeben, pro stravování ve školní jídelně, případně i pro zpoplatnění použití kopírek, automatů na kávu apod. Samozřejmostí je veškeré využití jako u klasické karty Opuscard, tj. jako dopravní karta v rámci IDS Libereckého kraje, jako čtenářský průkaz v Krajské vědecké knihovně i jako slevová karta v systému Benefitprogram. O karty budou studenti žádat prostřednictvím středních škol, kde studují v rámci denní formy studia. Předpokladem je, že škola uzavře s vydavatelem průkazů ISIC i vydavatelem karty Opuscard smlouvu o spolupráci.

Díky průkazu ISIC lze kartu v cobrandové verzi využít i jako doklad o studiu pro uplatňování nároku na studentskou slevu v MHD, a to ve všech městech s MHD v Libereckém kraji bez nutnosti prokazování se dalšími potvrzeními o studiu.

OPUSCARD - Multifunkční karta LK

Dopravní karta IDS IDOL

Čtenářský průkaz KVK

Slevový Benefit program (250 míst v LK)

110 000 tisíc vydaných karet

 

ISIC –Mezinárodní studentský průkaz

Platný ve 124 zemích světa

Přes 2 300 slev a výhod v ČR

Přes 40 000 slev a výhod ve světě

Vydává 24 VŠ a 160 SŠ v ČR

 

Bezkontaktní čipová karta Opuscard má dominantní užití především ve veřejné dopravě. Počet aktivních držitelů karty stále stoupá a tak se dá předpokládat, že opuscard začnou využívat i města a obce v Libereckém kraji a další poskytovatelé služeb (školy, bazény a jiná sportoviště, knihovny) především jako elektronický identifikační doklad, který výrazně urychlí poskytnutí služby (například vstup). Příkladem využití karty v celokrajském měřítku je Benefit program. Držitel karty je automaticky zapojen do atraktivního programu, který poskytuje řadu výhod a slev ve výši 5 - 50% v síti téměř 400 míst poskytujících služby v rámci volného času, cestovního ruchu a kultury.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky