Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Crystalex CZ vytvořil sto padesát nových pracovních míst v Novém Boru

Šírová Květa

  • 16. 06. 2013 09:00

Sdílet článek

Společnost Crystalex CZ, s.r.o., největší český výrobce užitkového skla, na počátku měsíce června zahájila výrobu na nové tavící vaně. Jedná se o výrobu, která zaměstná sto padesát nových pracovníků. Slavnostního zahájení provozu se zúčastnil také hejtman Libereckého kraje Martin Půta, starosta Nového Boru Jaromír Dvořák a další hosté.

„Přibližně 60% nových zaměstnanců bylo vybráno ve spolupráci s Úřadem práce. Velmi pozitivně hodnotíme proaktivní spolupráci, kdy ve fázi přípravy projektu zástupci Úřadu práce navštívili Crystalex CZ, s.r.o. a vnímali jak požadavky na uvedená místa, tak obsah práce u konkrétních pozic, což vedlo k velmi účinné selekci uchazečů již před první fází výběru a kontaktem se společností,“ sdělil ředitel Crystalexu CZ Nový Bor Martin Kubát.

Zvýšení výrobní kapacity se dotklo celkové organizace společnosti na všech úsecích. Tato akce zvýšila počet zaměstnanců o 150 nových spolupracovníků, což je v současné době společensky vysoce pozitivní moment, který zároveň posiluje součinnost Crystalex CZ, s.r.o. s domovským  regionem.

Je to již třetí tavící agregát, který v současnosti společnost provozuje. Nová vana (pracovní název V3) zvýší výrobní kapacitu závodu o 15 mil. ks ročně. Výrobní zařízení umožňuje nejen produkci kalíšků, ale také váz a výrobků většího formátu. Důležitým přínosem bude flexibilita výrobního programu, který disponuje schopností alternace mezi výrobou kalíšků a vázoviny, a dokáže tak reagovat operativně na tržní požadavky vyráběného sortimentu.

Projekt realizace nového výrobního zařízení trval od projektových činností do samotného spuštění celý rok. Jedná se o investici ve výši cca 100 mil. Kč, která v sobě však zahrnuje i investiční výdaje nutné k potřebnému rozšíření skladových a expedičních kapacit společnosti.

Videoreportáž ze slavnostního otevření najdete na:

https://www.youtube.com/watch?v=Gn0TOuTknUg

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky