Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Čtvrtá největší obec v republice má za sebou první Den s hejtmanem

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 26. 04. 2019 00:00

Sdílet článek

Více než 60 návštěv do obcí a měst podnikl hejtman Libereckého kraje v rámci Dne s hejtmanem. Ve čtvrtek 25. dubna se vypravil do Ralska, kam přijal pozvání od pana starosty Miloslava Tůmy. Program byl pestrý. Den pak zakončilo tradiční setkání hejtmana Martina Půty s občany a on-line vysílání na facebooku.

Po srdečném přivítání panem starostou Miloslavem Tůmou a paní místostarostkou Šárkou Kalvovou na ralské radnici následovalo krátké seznámení s programem a návštěva místní společnosti KV Final s.r.o., která se věnuje výrobě lisovaných, obráběných a svařovaných dílů
a jejich sestav pro automobilový průmysl. Ve stejné průmyslové zóně sídlí i společnost
DK Bohemia s.r.o. zabývající se profesionální údržbou a péčí o vstřikovací formy. „Ralsko má 2000 obyvatel a myslím, že je to jedna z těch lokalit, která se bude v budoucnosti dál rozvíjet,“ hodnotil setkání se zástupci firem hejtman Martin Půta.

Příjemným zpestřením byla prohlídka nové budovy mateřské školy v Kuřívodech a návštěva místí základní školy, kde si žáci pro návštěvu připravili hudební vystoupení a panu hejtmanovi kladli různé otázky.

Po společném obědě s ředitelkou Geoparku Ralsko paní Lenkou Mrázovou v místí školní jídelně se zástupci města společně s hejtmanem vydali na prohlídku katastrálního území Ralska. Putování zpříjemnily zajímavé zastávky v kompostárně a asanačním podniku SAP Mimoň, ve stavební
a developerské společnosti C. Bau, spol. s r.o. a v Bažantnici v Ploužnici, kde se nachází areál komerční honitby. Cestu završila prohlídka pyrotechnického muzea. „V posledních letech investujeme miliony korun do demolic objektů po sovětské armádě a čištění lokality,“ reagoval po návštěvě muzea hejtman.

Od 16.00 hodin odpovídal hejtman v obřadní místnosti Městského úřadu Ralsko na dotazy obyvatel Ralska i jeho okolí. „Nejčastěji se lidé ptali na opravu komunikací. Tou nejpalčivější je právě ta ve směru Mimoň-Kuřívody-Dolní Krupá, u které do poloviny května čekáme na nabídky. Věřím, že do konce tohoto roku pak zahájíme i práce na této komunikaci,“ informoval hejtman Martin Půta obyvatele. V debatě však přišla na řadu i témata týkající se problémů se suchem, se skládkováním odpadů či politické situace obecně. Závěr dne patřil on-line připojeným divákům, kterým hejtman Martin Půta odpovídal na dotazy a pozval je na akce, které se v měsíci květnu odehrají v Libereckém kraji. „Byl to úspěšný den. Jsem rád, že jsme pana hejtmana poznali i jinak než jen z médií,“ uzavřel návštěvu starosta Ralska Miloslav Tůma.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky