Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Cvikovské děti poznávaly inverzi na Ještědu

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 11. 2011 15:57

Sdílet článek

 

V rámci aktivní klimatoterapie se děti s maminkami  z Dětské léčebny ve Cvikově podívaly na inverzi z druhé strany – vystoupaly na Ještěd.

„Tato a obdobné akce Dětské léčebny respiračních nemocí ve Cvikově jsou hrazeny z přeshraničního projektu EU s názvem Aktivní mosty,“ uvedl ředitel DL. Rudolf Focke s tím, že vzhledem k vysoké náročnosti projektu léčebnu významně při jeho přípravě a realizaci podpořili specialisté a vedení Libereckého kraje.

Projekt je podle něj zaměřen na propojení a rozšíření zdravotně rehabilitačních nabídek v česko- německém příhraničí.

„Za rok a 3 měsíce se všech akcí účastnilo úctyhodných 7 281 lidí,“ pochvaloval si ředitel a připomněl, že vlajkovou lodí projektu se stal silniční vláček jezdící městem Cvikov, který za dva prázdninové měsíce přepravil 1054 malých a velkých cestujících.

Na snímcích je zachyceno jednání řídící skupiny za účasti starostky města Cvikova Šárky Jakobi, a dále pohledy z Ještědu.

Projekt Power Bridge – Iniciativa k podpoře inovačních služebních úkonů v oblasti zdravotnictví volného času turistického ruchu v Euroregionu Nisa

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky