Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Cyklisté budou po Liberci jezdit poněkud bezpečněji

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 06. 2011 16:28

Sdílet článek

 

Náměstek hejtmana LK pro dopravu Martin Sepp, Lukáš Martin, náměstek primátorky pro rozvoj, dopravu a technickou infrastrukturu města Liberce, Jiří März, technický vedoucí oblasti Sever, Odštěpný závod Praha za společnost STRABAG a.s., a náměstek primátorky pro územní plánování Jiří Rutkovský dnes slavnostně přestřihli pásku na znamení zahájení provozu na cyklostezce na komunikacích Dr. Milady Horákové a U Nisy, nedaleko za světelnou křižovatkou s ulicí Košickou v Liberci.   

Odbor technické správy veřejného majetku, který řídí náměstek primátorky Lukáš Martin, realizoval s podporou účelové dotace poskytnuté z rozpočtu Libereckého kraje v rekordně krátkém čase nový úsek cyklostezky. V průběhu 14 dnů, vznikla za plného provozu na komunikaci Dr. Milady Horákové a komunikaci U Nisy. Předmětem zakázky, kterou na základě otevřeného výběrového řízení vyhrála firma Strabag, a.s., bylo zřízení vyhrazených jízdních pruhů pro cyklisty, obnova vodorovného dopravního značení a oprava dotčených komunikací, a to včetně poničených zálivů pro autobusy.

„Předpokládaná cena akce byla odhadována na 2.000.000,0 Kč včetně lokálních oprav komunikací v místě nového vodorovného dopravního značení a dalších souvisejících činností. Skutečná cena stavebních prací dosáhla na základě výběrového řízení na částku 1.600.000,0 Kč včetně DPH tedy o 400.000,0 Kč méně oproti předpokládaným nákladům stavby,“ řekl Lukáš Martin.

„Liberecký kraj přispěl částkou 700 tisíc korun, neboť tento úsek je součásti cyklostezky Odra – Nisa,“ doplnil náměstek hejtmana Martin Sepp s tím, že s rozvojem cyklostezek kraj nadále počítá, neboť se chce se stát hlavním investorem páteřní cyklostezky Odra – Nisa.

“Na projektech se pracuje o ještě letos zahájíme další stavbu,“ prozradil.

Příkladnou spoluprací objednatele a dodavatele došlo ke zdárné realizaci projektu ve složitých dopravně-technických podmínkách a byly tak splněny termínové požadavky poskytnuté dotace. SML si od cyklostezky slibuje zvýšení bezpečnosti provozu na dotčených komunikacích, a to zejména s ohledem na nemotorovou dopravu, kdy je snaha vedení města podporovat alternativy k individuální automobilové dopravě.

Další část cyklostezky byla otevřena od křižovatky Na Rybníčku směrem k Babylonu. Celkem má Liberec cca 3, 5 km cyklostezek.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky