Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

CzechInvest poradil zájemcům z Libereckého kraje, jak na dotace z programu Nemovitosti

Mgr. Langer Jiří

  • 07. 02. 2012 14:20

Sdílet článek

 

Představit možnosti podpory z Operačního programu podnikání a inovace, konkrétně z programu Nemovitosti. To bylo cílem semináře, který uspořádala regionální kancelář agentury CzechInvest pro Liberecký kraj.

Akce se konala 1. února 2012 pod záštitou náměstka hejtmana LK Víta Příkaského (ČSSD) a cestu si na něj našlo 35 zájemců o dotace. Měli možnost se seznámit se změnami v programu a s postupem, jak podat žádost o dotaci. K dispozici jim byla rovněž specialistka na program Nemovitosti z CzechInvestu.

„S agenturou CzechInvest má Liberecký kraj dlouhodobou spolupráci, společně jsme prováděli mapování nevyužívaných objektů (brownfields), které se stalo podkladem pro databázi brownfields a to jak na národní, tak i na úrovni krajské. Doufám, že žadatelé využijí tuto možnost, jak obnovit další objekty za finanční podpory EU,“ říká náměstek hejtmana pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova Libereckého kraje Vít Příkaský, který nad touto akcí převzal záštitu. 

„Díky seminářům v regionech poskytujeme informace přímo zájemcům o dotace, mají tak možnost konzultovat své problémy a sdílet zkušenosti, což zvyšuje jejich úspěšnost při žádání o dotace,“ vysvětlil generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek.

„Právě program Nemovitosti má veliký vliv na podobu regionu, podněcuje nejen vznik a rozvoj podnikatelských nemovitostí, ale také infrastruktury,“ doplnil.

„Program Nemovitosti patří v Libereckém kraji ze všech programů Operačního programu Podnikání a inovace k těm nejoblíbenějším. Dosud byly v kraji schváleny více než tři desítky projektů, které se většině případů týkají revitalizace brownfieldů,“ uzavírá ředitel liberecké regionální kanceláře agentury CzechInvest Petr Bernát.

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo dne 4. ledna 2012 prodloužení druhé výzvy k podávání žádostí o podporu z programu Nemovitosti, a to formou kontinuálního, avšak časově omezeného příjmu žádostí. Příjem elektronických Registračních žádostí o poskytnutí dotace z programu Nemovitosti bude probíhat prostřednictvím internetové aplikace eAccount, na adrese http://www.czechinvest.org/eaccount od 1. března 2012 do 30. dubna 2012.


 

 

KontaKt NA CzeChInvest:

Mgr. Štěpánka Filipová

Tisková mluvčí

mobil: 724 302 802

e-mail: stepanka.filipova@czechinvest.org  

www.czechinvest.org

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky