Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Další krajské silnice září novotou

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 24. 11. 2015 15:36
  • Doprava

Sdílet článek

Liberecký kraj dokončil další stavby financované z ROP Severovýchod. Oficiálního otevření se ve čtvrtek 26. listopadu dočkají rekonstruované silnice III/27243 ve Zdislavě a III/27017 v Jablonném v Podještědí.

Práce ve Zdislavě v úseku dlouhém 500 metrů zahrnovaly především rekonstrukci opěrné zdi, která byla v havarijním stavu a za hranicí životnosti. Vybudovalo se také nové opevnění v korytě vodního toku a po celé zdi bylo osazeno svodidlo. Náklady činily 29,7 mil. Kč včetně DPH.

Slavnostní otevření se uskuteční ve čtvrtek 26. listopadu od 9:00 hodin.

Modernizací také prošla komunikace III/27015 v Jablonném v Podještědí, kde se pracovalo v úseku dlouhém 750 metrů, od křižovatky se silnicí III/27014 do Jablonného na křižovatku s místní ul. Švermova u vlakového nádraží. Kromě rekonstrukce silnice byl vybourán původní a následně postaven nový most, dále došlo k částečnému rozšíření vozovky, úpravě sjezdů a rekonstrukci odvodnění a krajnic. Stavba stála 14,6 mil Kč včetně DPH.

Slavnostní ukončení se uskuteční ve čtvrtek 26. listopadu v 11.00 hodin.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky