Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Další vzdělávání učitelů základních a středních škol podpořily evropské finance

Bc. Fulková Andrea

  • 25. 08. 2010 09:37

Sdílet článek

Učitelé základních a středních škol Libereckého kraje se mohou již sedm měsíců vybírat z bohaté nabídky kurzů dalšího vzdělávání, které nabízí Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická TU v Liberci v rámci projektu ESF Moderní učitel. „Fakulta akreditovala více jak 80 kurzů dalšího vzdělávání, mnohé z nich jsou již v aktuální nabídce. Učitelé je mohou navštívit zdarma a je jim bezplatně poskytnuto veškeré zázemí a vyučovací materiály“, sděluje vedoucí projektu proděkan fakulty Tomáš Kasper. Šetření finančních nákladů ovšem není jediným důvodem oblíbenosti kurzů u učitelů v Libereckém kraji. Přesvědčuje rovněž velmi bohatá tematická škála kurzů DVPP, aktivní a intenzivní provedení kurzů jednotlivými lektory s garancí Technické univerzity.

„Naše kurzy jdou za učiteli. Nabízíme kurzy přímo ve škole, kde učitelé působí. Učitelé si ale mohou vybírat i z kurzů realizovaných v atraktivních školících střediscích Libereckého kraje či přímo na fakultní půdě Technické univerzity“, vysvětluje vedoucí projektu. Učitelům jsou nabízeny bezplatné kurzy, ale i studijní materiály, strava, případně ubytování.

Jak sdělil ředitel Základní školy v Novém Městě pod Smrkem Mgr. Jindřich Novotný, základní škola si váží spolupráce s Technickou univerzitou a domnívá se, že tento profesní kontakt je v zájmu obou institucí. Navíc sdělil, že učitelé základní školy si vážili nejen profesionálně připraveného kurzu po organizační stránce, ale zejména nasazení lektorky, která učitele velmi motivovala k důležitým změnám ve školní práci. Ředitel školy navíc dodává: „není přeci lepší investice, než do vzdělání“, o což mimo jiné operační program ESF Vzdělání pro konkurenceschopnost usiluje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky