Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Delegace z Rumunska v čele s velvyslankyní navštívila Liberecký kraj

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 25. 04. 2014 14:04

Sdílet článek

Se zájmem navázat spolupráci přijela do Libereckého kraje v minulém týdnu velvyslankyně Rumunska J. E. Daniela Gitman a zástupci města Rešica. Za kraj delegaci přijali hejtman LK Martin Půta, statutární náměstkyně hejtmana Zuzana Kocumová, náměstek pro životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný a krajská radní Ivana Hujerová.

Delegace si prohlédla Výzkumný ústav textilních strojů v Liberci, kde se zajímala zejména o spolupráci VÚTS se zahraničními regiony. Při jednání v sídle kraje pak radní Ivana Hujerová delegaci představila právě vycházející Katalog reklamních předmětů. „S paní velvyslankyní jsme se domluvily, že jí v Praze osobně navštívím, abychom projednaly spolupráci v oblasti podpory regionálních výrobků,“ doplnila radní Hujerová.
V rámci svého pobytu v Libereckém kraji delegace, v doprovodu náměstka Jadrného, ještě navštívila Lesnickou a mysliveckou expozici Správy KRNAP v Harrachově a oblast Ralska. Zde se zajímala o revitalizaci území bývalého vojenského újezdu.
Na večerním setkání se hovořilo o uzavřeném Paktu zaměstnanosti Libereckého kraje, jeho cíl delegaci osvětlil hejtman LK Martin Půta. Zmíněna byla také problematika získávání peněz z EU. V závěru jednání pozval primátor města Rešica Mihai Stepanescu představitele kraje a Statutárního města Liberec na Dny města Rešica, které se uskuteční 28. června.

Druhý den pak delegace navštívila Technickou univerzitu v Liberci, libereckou radnici a za účasti zástupců Krajské hospodářské komory ještě společnost Preciosa, a.s. v Jablonci nad Nisou. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky