Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Den dětí se zdravotním postižením v Doksech oslavil jubileum

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 06. 2019 00:00
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Jubilejní 15. ročník Dne dětí se zdravotním postižením uvítal v pátek 31. května v Doksech na 150 účastníků. Akce se konala pod záštitou statutární náměstkyně hejtmana Jitky Volfové a náměstka hejtmana Petra Tulpy.

Tradiční akce proběhla v prostorách TJ Termit v Doksech. Pro 148 soutěžících byly připraveny různé disciplíny. Dne dětí se zúčastnili žáci Speciální školy Jižní ul. Česká Líp, klienti Denního stacionáře Hradecká ul. Česká Lípa či žáci ZŠ K. H. Máchy Doksy.

„Velmi mne těší, že funkce rozhodčích se již tradičně ujali studenti Obchodní akademie Česká Lípa. Pomocnou ruku poskytly, letos počtvrté, i studentky Střední zdravotní školy z Ústí nad Labem, členové Místní organizace tělesně postižených Česká Lípa a další dobrovolníci. Jejich nezištné práce si vážím,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti, a dodal: „Akci každoročně organizují zaměstnanci Sdružení tělesně postižených Česká Lípa o. p. s., kterým patří velký dík.“

Kromě soutěžních disciplín nabízel program prohlídku vybavení městské policie, malování na obličej či představení canisterapie. Příjemné prostředí připravil všem kolektiv rekreačního střediska TJ Termit,

Soutěžící byli rozděleni do pěti kategorií zvlášť dívky a chlapci. Za první až třetí místo v každé kategorii obdrželi soutěžící věcné ceny a medaile. Ostatní obdrželi účastnický list i medaili a mohli si vybírat z volně vystavených cen. Vyhrál tak každý,“ uvedla ředitelka pořádající organizace Jana Vápeníková.

Poděkování patří organizátorům i sponzorům (Liberecký kraj, město Doksy, město Česká Lípa, Jizerské pekárny-pekárna Lípa s.r.o., OV KSČM Č. Lípa, Hasičská vzájemná pojišťovna a.s., RS Termit, ing. J. Kohlíček CSc., ing. K. Kapoun, Květinářství Marcela Doksy, J. Bínová a pacienti Diganostiky s.r.o Česká Lípa, F. Novák, B. Bezděková Č. Lípa).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky