Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Den otevřených dveří na kraji zaujal děti i dospělé

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 05. 2013 17:37

Sdílet článek

Stovky obyvatel kraje dnes využili možnost prohlédnout si sídlo Libereckého kraje, U Jezu, v Liberci a seznámit se s prací hejtmana, členů Rady LK a vedení krajského úřadu.

Již 10. ročník Dne otevřených dveří opět kraj připravil s doprovodným programem zaměřeným zejména na děti. Byl to den plný zábavy, atrakcí a soutěží. Odměnou malým soutěžícím byly drobné sladkosti či drobné propagační předměty Libereckého kraje. Na parkovišti krajského úřadu byly k vidění služební vozidla Integrovaného záchranného systému či Celní správy ČR. Pozvání přijal také Dům dětí a mládeže Větrník Liberec, který si pro děti připravil bohatý program, např. vystoupení mažoretek. Ke zpestření náplně dne přispěl také Český červený kříž, Coopera v podání členů Vem Camará Capoeira a taneční skupina A-Styl Liberec nebo stánek BESIP LK. Mezi atrakcemi v přilehlém parku nechyběl skákací nafukovací hrad, atrakce shoď ho a moucha. Aplaus sklidilo vystoupení psovodů z Celní správy z Heřmanic, kteří předvedli výcvik služebních psů, vyhledávání drog, zbraní a pašovaných zvířat.

Již při vstupu návštěvníci ocenili vystoupení sportovního družstva Sport Aerobic Liberec. Novinkou byl letos skautská hra, která formou stanovišť se zábavnými úkoly v každém patře budovy prováděla návštěvníky činností krajského úřadu.

V multimediálním sále probíhaly módní přehlídky Střední průmyslové školy textilní Liberec včetně celodenního workshopu, kde si mohly děti samy vyrobit drobný upomínkový předmět, dále prezentace měřícího systému PASCO společně s interaktivními tabulemi a sérií fyzikálních pokusů od společnosti ART Vision spol. s r.o..

Skvělé byly koncerty tří orchestrů ZUŠ Liberec, které zahrály jak melodie z oblíbených filmů, tak známá díla klasiků.

Návštěvníci se kromě prohlídky sídla Libereckého kraje seznámili i s prací hejtmana, kde ho navštívili i žáci ZŠ z Donína, ZŠ 28. října z Turnova a mnoho dalších.

Zpřístupněna byla také vyhlídka ze 17. patra budovy, která skýtá nádherný pohled na široké okolí.

Na závěr pak hejtman besedoval s občany o nejdůležitějších úkolech kraje v tomto volebním období.

„Lidí přišlo víc, než jsem čekal. Náš páternoster se v průběhu dne několikrát zastavil,“  hodnotil  svůj první Den otevřených dveří  s úsměvem Martin Půta s tím, že největší radost mu  udělala návštěva třídní učitelky z páté třídy.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky