Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Den otevřených dveří přilákal na osm set návštěvníků

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 05. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5227|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj včera opět otevřel dveře svého sídla a nabídl doprovodný program nejenom dospělým ale především dětem, které 1. června oslaví svůj svátek. Zvláštností letošního ročníku bylo, že se konal v den zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje. Občané tak mohli navštívit nejenom prostory sídla kraje včetně vyhlídky v 17. patře, výstavy fotografií Jindřicha Štreita v multimediálním sále či operačního střediska Městské policie Liberec, ale odpoledne se mohli zúčastnit také veřejného zasedání krajských zastupitelů.

„Den otevřených dveří využilo bezmála 800 návštěvníků,“ vypočítává hejtman Libereckého kraje Petr Skokan.

„Rušno bylo jak v samotném sídle kraje, kde se v průběhu dopoledne uskutečnilo také oficiální setkání premiéra Mirka Topolánka se zastupiteli a radními Libereckého kraje,  ale také v přilehlém parku a na parkovišti před budovou úřadu. Právě sem jsme obdobně jako vloni situovali pestrý doprovodný program. “  

Malým návštěvníkům byly od 10 až 17 hodin k dispozici různé atrakce a soutěže a nechyběla ani prezentace ekologické příspěvkové organizace STŘEVLIK z Oldřichova v Hájích.

„Pracovníci Střevlíku předvedli ukázky některých činností v našem Ekocentru v Oldřichově v Hájích, například tvořili krupicové obrázky, poznávaly přírodní předměty podle hmatu a podobně. Opět se setkali s velkým zákonem, stejně jako například na akci Den Země přímo v Oldřichově. Na podzim chystáme se Střevlíkem velkou akci nazvanou Den zvířat v Oldřichově, kde opět mohou malí i velcí vyzkoušet nejrůznější aktivity z oblasti ekologické výchovy,“ uvedl Radim Zika, náměstek hejtmana pověřený vedením resortu rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky.

Za účast v soutěžích pak děti získaly drobné suvenýry a laskominy, které jim věnovala firma Hamé a Liberecký kraj.

„Velký zájem především dospělých návštěvníků vzbudily ukázky dovedností služebních psů Celní správy ČR Heřmanice, která patří ke špičkám ve svém oboru.  Divácky atraktivní byla také prezentace 31. brigády radiační, chemické a biologické ochrany, která prováděla i ukázku dekontaminace osob,“ připomněl hejtman.

K prezentaci bezpečnosti silničního provozu zvala návštěvníky také dvě historická vozidla z expozice vratislavického Automuzea umístěná před vchodem C,

„Naše muzeum, které sídlí v areálu Pivovaru Konrad ve Vratislavicích nad Nisou, má otevřeno každou neděli od 10 do 16 hodin,“ zve Milan Bumba.

Den otevřených dveří pak Tradičně je zpřístupněná také vyhlídka v 17. patře, odkud je krásný pohled na město Liberec, Jizerské a Lužické hory, Krkonoše a samozřejmě Ještěd.

Od včerejška zůstává  až do konce září opět  zdarma zpřístupněna veřejnosti vyhlídka v 17. patře.  Do konce letních prázdnin je její provozní doba od 9:00 do 16:00 hod a od 1. do 30. září od 10:00 do 14:00 hodin. Půlhodinové prohlídky vedené proškoleným průvodcem probíhají po skupinách v každou celou hodinu s výjimkou 12. hodiny. Poslední se konají vždy hodinu před koncem provozní doby. Bližší informace zájemci získají na Kontaktním centru KÚLK.
















 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky