Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Den otevřených podstávkových domů se koná 26. května v 10 obcích LK

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 05. 2013 15:32
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Zájemci o lidovou architekturu  mohou v neděli 26. května mezi 10 a 17 hodinou navštívit a prohlédnout si vybraný podstávkový dům.

V Čechách budou otevřeny podstávkové domy v obcích: Blíževedly, Dolánky, Dolní Chřibská, Dolní Řasnice, Frýdlant, Chrastava, Jindřichovice pod Smrkem, Kravaře, Lipová, Merboltice, Pertoltice, Raspenava, Rumburk, Růžová, Velký Šenov. Ždírec a Žďár.

Dohromady v Česku, Německu a Polsku bude otevřeno na šest desítek podstávkových domů a úplný přehled včetně podrobných informací je uveden na /a>,

Program DOPD najdete na /page1863/Projekt-Spolecne-pro-zachovani-podstavkovych-domu-Zvysovani-povedomi-a-informovanosti/Aktualne

Zájemci budou mít možnost si podstávkový dům nejen prohlédnout, ale i promluvit s jeho majitelem, vidět ukázky tradičních řemesel, ochutnat místní pokrmy a zažít další doprovodný program. Mezinárodní přeshraniční česko-německo-polská kulturní akce se koná každoročně od r. 2005 každou poslední květnovou neděli.

„Liberecký kraj podporuje společnou přeshraniční iniciativu od r. 2003, kdy začal s první dokumentací podstávkových domů,“ připomněla krajská radní Ivana Hujerová, která navštíví v průběhu dne několik podstávkových domů.

Akci „Den otevřených podstávkových domů“ podpořil Liberecký kraj prostřednictvím česko-německého projektu „Společně pro zachování podstávkových domů – Zvýšení povědomí a informovanosti“ financovaného z přeshraničního programu Cíl 3.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky