Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Den potravinářů se konal dnes u OC Plaza v Liberci

Šírová Květa

  • 20. 05. 2011 18:44

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler a krajský radní pro resort zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek společně se statutární náměstkyní hejtmana LK Lidií Vajnerovou zahájili dnes u OC Plaza Den potravinářů Libereckého kraje. Akci pro regionální výrobce pořádal právě resort radního Jaroslava Podzimka.

„Prodejní výstava, kterou dnes již podruhé Liberecký kraj společně pořádá s Nákupní galerií Liberec Plaza, je letos první větší akcí, na kterých důsledně propagujeme místní regionální výrobky. Ale není ani zdaleka poslední, neboť v tom hodláme pokračovat po celý rok,“ řekl hejtman.

V minulých měsících se v hojné míře rozběhly „Farmářské trhy“, ale i přesto byl o tuto akci mezi potravináři velký zájem.

„Lidé by měli mít příležitost zvážit, zda budou vyhledávat kvalitnější potraviny, a ty v Čechách ještě vyrobit umíme, nebo se spokojí s výrobky, které jsou složením všechno možné, ale do opravdové kvality mají opravdu daleko,“ uvedl radní Podzimek.

Letos se představilo více jak dvacet výrobců potravin a nápojů našeho regionu se svými výrobky, z nichž většina se  účastní  soutěže o výrobek roku Libereckého kraje. Lidé si zde mohli ochutnat a zakoupit čerstvé a zdravé potraviny, které jsou vyráběny  bez množství levných přísad, jež se dnes do potravin přidávají hlavně z důvodu honby za snižováním nákladů. Kromě regionálních mléčných, masných či pekárenských výrobků, zde byli k vidění i různé mošty, pivo či likéry. Spotřebitelé si v případě zájmu mohli také  zjistit, kde si mohou tyto výrobky v průběhu roku zakoupit.

V rámci Dne potravinářů vystoupila v doprovodném programu skupina Aries, Velký dechový orchestr ZUŠ z Turnova a kapela Bohemia Univerzal Band.

Své výrobky nabízeli – pekaři, uzenáři, mlékaři,výrobci alko i nealko nápojů:

1)      Jizerské pekárny, spol. s. r. o.,

2)      Plastcom, a. s.,  - mlékárna Příšovice, 

4)      Moštovna Lažany, výroba nápojů, spol. s r. o.,

5)      Hols a. s. Pivovar KONRAD Liberec – Vratislavice nad Nisou,

6)      Josef Pulíček – zemědělská výroba,

7)      Jiří Vrkoslav – Farma Dolenec,

8)      Style Bohemia, s. r. o.,

9)    Jatky Lomnice, a. s. – Lomničan,

10)   Tompeli – Tomáš Pelikán,

11)  Anna Ondřejíková – Dvůr Hlaváč,

12)  Masný průmysl s. r. o. Česká Lípa,

13)  Karel Klouček, Řeznictví – Uzenářství,

14)  Miloslav Košek – ekoplanet,

15)  JVS pekárna Semily,

16)  Pivovar Rohozec, a. s.,

17)  Kitl,s. r. o.,

18)  Milan Matoušek – Brambůrky Bělá,

19)  Stará Dáma, s. r. o.,

20)  Jan Verich – BIO ovoce zelenina, výroba bio moštů,

21)  Propagační materiály KÚ Liberec

22)  Prominent, ZOD Brniště – masný průmysl

23)  Váša Mimoň – masný průmysl

24)  ADV Jatka Bělá – masný průmysl


Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky