Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Den válečných veteránů se koná 11. listopadu

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 11. 2013 13:16

Sdílet článek

Uctěním pohřbených vojáků na vojenském hřbitově zajateckého tábora v letech 1914 až 1918 začne v 7. 30 hodin v Liberci - Ostašově Den válečných veteránů.

Položení květin se zúčastní hejtman LK Martin Půta, Anatolij Tomnikov, první tajemník Velvyslanectví Ruské Federace v České republice. Zástupci ČsOL  a další hosté.

Den veteránů poté pokračuje od 11 hodin nástupem vojáků v kasárnách 31. brigády radiační, chemické a biologické ochrany v Liberci a ve 12 hodin pietním aktem na vojenském hřbitově v Ruprechticích.

Den bude v 12.30 hodin zakončen setkáním představitelů armády, hejtmana LK, prvního tajemníka ruského velvyslanectví, zástupců  ČsOL a dalších hostů s válečnými veterány v Posádkovém klubu kasáren.

 

Tento den si připomínáme konec I. světové války, kdy 11. listopadu 1918 francouzský maršál Foche podepsal v železničním vagónu příměří s poraženým Německem císaře Viléma.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky