Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Deset výherců převzalo ocenění v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 03. 05. 2023 14:57
  • Školství

Sdílet článek

Celkem deset žáků převzalo ceny za nejlepší umístění v soutěži projektu Kraje pro bezpečný internet, která je určena pro žáky a studenty základních a středních škol. Tématem soutěže bylo bezpečné chování v prostředí internetu a při využívání informačních a komunikačních technologií. Do celorepublikového finále projektu, které se koná 13. června, postoupil Karel Mauder, který získal v krajském kole největší počet bodů.

 

„Projekt Kraje pro bezpečný internet si klade za cíl vzdělávat děti, rodiče, seniory, ale i odborníky z řad pedagogů nebo sociálních pracovníků, v problematice bezpečného užívání internetu. Od roku 2013, kdy projekt vznikl, se může pochlubit desítkami zpracovaných e-learningů, videí a pracovních listů, jako i realizovaných online a offline školení. Součástí projektu je soutěžní kvíz pro žáky základních a středních škol,“ říká náměstek hejtmana pro školství, mládež, tělovýchovu, sport a zaměstnanost Jiří Čeřovský.

„Žáci a studenti si mohou na webových stránkách www.kpbi.cz prostudovat e-learningové kurzy a krátké videospoty na stále aktuálnější téma bezpečného chování na internetu. Kurzy jsou jako v předchozích letech doplněny soutěžním kvízem o věcné ceny,“ dodává Čeřovský. Ceny do soutěže dodávají společnosti Microsoft s.r.o. a GORDIC.

Žáci a studenti se mohou také zapojit do náročnějšího Kvízu PLUS, který je určen zkušenějším a zvídavějším studentům. Soutěžící se do něj dostanou po absolvování soutěžního kvízu. I zde mohou úspěšní studenti získat ceny. Podrobnější informace a tematicky zaměřené články na bezpečné chování na internetujsou k nalezení na webu www.kpbi.cz nebo www.vimkamklikam.cz.

Nejlepší řešitelé soutěžních kvízů projektu Kraje pro bezpečný internet:

soutěžní kvíz 1. stupeň ZŠ

Lukáš Frank

Základní škola a Mateřská škola Sloup v Čechách

 

Vojtěch Jirásek

Základní škola, Liberec, Aloisina výšina 642, příspěvková organizace

soutěžní kvíz 2. stupeň ZŠ

Natálie Pavlů

Základní škola, Liberec, Oblačná 101/15, příspěvková organizace

 

Dominik Slad

Základní škola, Liberec, Oblačná 101/15, příspěvková organizace

soutěžní kvíz pro studenty SŠ

Nikola Čiháková

Střední průmyslová škola, Česká Lípa, Havlíčkova 426, příspěvková organizace

 

Adéla Kalendová

Střední škola Klíč s.r.o

soutěžní kvíz PLUS

Karel Mauder

Gymnázium a Střední škola odborná pedagogická, Liberec, Jeronýmova 425/27, příspěvková organizace

 

Nela Krajčovičová

Základní škola, Liberec, Oblačná 101/15, příspěvková organizace

 

Ruby Kadleců

Střední škola Klíč s.r.o

 

Lukáš Vytiska

Střední průmyslová škola, Česká Lípa, Havlíčkova 426, příspěvková organizace

Veškeré aktivity, které projekt zahrnuje, jsou shrnuty v nové informační brožuře, která je ke stažení na webových stránkách projektu. Od října 2023 se opět budou moci žáci a studenti z Libereckého kraje zapojit do nového ročníku a opět si ověřit své znalosti z oblasti kyberbezpečnosti a soutěžit o ceny.

Liberecký kraj je jedním ze třinácti krajů zapojených do projektu Kraje pro bezpečný internet. Projekt se koná pod záštitou Asociace krajů České republiky s cílem zvýšit povědomí o rizicích internetu a možnostech prevence v této oblasti. Cílovými skupinami, na které se projekt zaměřuje, jsou žáci a studenti, rodiče, senioři nebo pedagogové či sociální pracovníci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky