Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Děti letos kreslí na téma „Na kole jezdím bezpečně“

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 10. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5667|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj v letošním roce vyhlásil již čtvrtý ročník výtvarné soutěže s tématikou BESIP
 „O Pohár hejtmana Libereckého kraje“.

„Tato soutěž probíhá již tradičně od října do konce listopadu 2007 ve třech kategoriích – pro první a druhý stupeň základní školy a také mateřské školy. Letos jsme zvolili téma nazvané Na kole jezdím bezpečně,“ uvedl radní LK pro dopravu Vladimír Richter a připomněl, že  letos  od počátku roku do konce července zavinili mladí cyklisté ve věku do 15 let na silnicích Libereckého kraje již 15 dopravních nehod¨.

V loňském roce bylo do soutěže zasláno 375 výtvarných prací na téma „Štěstí jezdí na zelenou“.

Práce mohou děti zaslat na Krajský úřad Libereckého kraje, odbor dopravy, případně je mohou odevzdat na dětských dopravních hřištích v České Lípě, Jablonci nad Nisou, Košťálově, Liberci nebo Turnově.

Podrobnosti k soutěži lze najít na www.deti.bezpecne-na-silnicich.cz, a  www.kraj-lbc.cz, v informačním letáku, který je možné získat přímo v budově Libereckého kraje, a dále na dětských dopravních hřištích.

Vítězové letošního ročníku budou vyhodnoceni komisí složenou z osob působících v oblasti dopravy, dopravní výchovy a z oblasti výtvarné, a to na začátku prosince. V druhé polovině prosince vítězům Petr Skokan a Vladimíra Richter ceny s upomínkovými předměty pro rodiče a také oceněné učitele dopravní výchovy na základních a mateřských školách Libereckého kraje.

Akce je pořádána na základě činností stanovených dokumentem „Koncepce BESIP v Libereckém kraji“, který byl schválen Zastupitelstvem Libereckého kraje.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky